ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Τα Σκόπια γίνονται «Μακεδονία» σε όλα τα διεθνή ΜΜΕ με αφορμή το θάνατο του Βρετανού

Τα Σκόπια γίνονται «Μακεδονία» σε όλα τα διεθνή ΜΜΕ με αφορμή το θάνατο του Βρετανού

Ο όρος «Μακεδονία» για το σλαβικό κρατίδιο των Σκοπίων φαίνεται πως έχει επικρατήσει σε όλα τα διεθνή ΜΜΕ παρά το γεγονός ότι η επίσημη ονομασία τους είναι FYROM. Το συμπέρασμα αυτό προκύπτει από το θάνατο ενός Βρετανού υπηκόου  στα Σκόπια με πιθανότητα να έχει προσβληθεί με τον ιό Έμπολα, γεγονός που συγκέντρωσε τα φώτα της δημοσιότητας στο σλαβικό αυτό κρατίδιο των Βαλκανίων.

Τη διαπίστωση αυτή μπορεί να κάνει κανείς κάνοντας μια απλή έρευνα στο διαδίκτυο. Για την ακρίβεια δεν υπάρχει διεθνές ειδησεογραφικό site που τα Σκόπια να μην αναφέρονται ως «Μακεδονία»!

Αυτό βέβαια δε σημαίνει πως η ονομασία τους είναι έτσι αλλά εάν καθιερωθεί στη συνείδηση της διεθνούς κοινής γνώμης ο ψευδεπίγραφος αυτός όρος τότε αυτό είναι πολύ δύσκολο να αλλάξει. Οι ευθύνες βαρύνουν αποκλειστικά και μόνο τις ανύπαρκτες ελληνικές κυβερνήσεις οι οίες ποτέ  δεν ενδιαφέρθηκαν ουσιαστικά για την προβολή των ελληνικών θέσεων στο εξωτερικό και φυσικά ακόμη και τώρα αποφεύγουν να έρθουν αντιμέτωπες με το πρόβλημα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.