Πισώπλατη “μαχαιριά” από την ΕΕ – Γράφει για “μακεδονική” γλώσσα στην ιστοσελίδα της

Πισώπλατη “μαχαιριά” από την ΕΕ – Γράφει για “μακεδονική” γλώσσα στην ιστοσελίδα της

Για άλλη μια φορά οι “φίλοι” και “σύμαχοι” της ΕΕ έπαιξαν πισώπλατο παιχνίδι στην Ελλάδα και γράφουν περί “Μακεδονικής” γλώσσας στην επίσημη ιστοσελίδα της ΕΕ.

Την 14 Οκτωβρίου 2014, ο Ευρωβουλευτής του Λαϊκού Συνδέσμου – Χρυσή Αυγή, Στρατηγός κ. Ελευθέριος Συναδινός, απέστειλλε την κάτωθι γραπτή ερώτηση προς την Ευρωπαική Επιτροπή, με τη διαδικασία του κατεπείγοντως (απάντηση εντός τριών εβδομάδων), όπως αναφέρει το κόμμα σε ανακοίνωσή του:

”  Σε επίσημη ιστοσελίδα της ΕΕ(1) που αφορά στον κατάλογο των γλωσσών των υποψήφιων προς ένταξη χωρών, αναγράφεται η “μακεδονική” γλώσσα στη σλάβικη (κυριλλική) της γραφή. Γνωρίζετε ότι:

Το θέμα της ονομασίας της FYROM είναι προς διαπραγμάτευση υπό την εποπτεία του ΟΗΕ.

Ο κωδικός σύντμησης της FYROM είναι υπό καθορισμό.

Οι πρόγονοι τους (Σλάβοι) κατοίκησαν την περιοχή που βρίσκονται σήμερα, μόλις τον 7ο αι. μΧ., ενώ ο Ελληνικός πολιτισμός της Μακεδονίας χρονολογείται εδώ και 4.000 χρόνια.

Σε καμία ανασκαφή από Έλληνες και ξένους αρχαιολόγους δε βρέθηκε επιγραφή σε “μακεδονική” γλώσσα (κυριλλικούς χαρακτήρες), παρά μόνο σε αρχαία Δωρική (Ελληνική) διάλεκτο.

Μαρτυρίες αρχαίων ιστορικών (και σύγχρονων), όπως ο Στράβων, ο Πολύβιος, ο Πλούταρχος και ο Ηρόδοτος αναγνωρίζουν την Ελληνικότητα των Μακεδόνων και της γλώσσας τους, ενώ αρχαίοι Μακεδόνες επιστήμονες, όπως ο Αριστοτέλης, ο Καλλισθένης, ο Νικόμαχος, ο Πρωταγόρας έγραφαν τα συγγράματά τους στα Ελληνικά.

Οι Μακεδόνες, όπως οι Αθηναίοι, οι Σπαρτιάτες, οι Θηβαίοι, οι Θεσσαλοί, οι Ηπειρώτες, οι Θράκες κτλ ανήκαν στο αρχαίο Ελληνικό έθνος και δεν αποτελούσαν ξεχωριστή εθνική οντότητα.

Προτίθεται η επιτροπή και μέχρι εξεύρεσης κοινά αποδεκτής λύσης, να λάβει μέτρα ώστε να διορθωθεί η λάθος καταχώριση;

(1) http://publications.europa.eu/code/pdf/370000en.htm 

Η θέση του Λαϊκού Συνδέσμου – Χρυσή Αυγή για το θέμα της ονομασίας των Σκοπίων είναι ακλόνητη και αδιαπραγμάτευτη: ΚΑΜΜΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑ ΚΑΙ ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ ΙΕΡΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΛΑΒΟΥΣ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΩΝ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Tμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.