ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Πανικός στα Σκόπια από την εύρεση των λειψάνων στην Αμφίπολη: “Μήπως ανήκουν στον Μ.Αλέξανδρο;”

Πανικός στα Σκόπια από την εύρεση των λειψάνων στην Αμφίπολη: “Μήπως ανήκουν στον Μ.Αλέξανδρο;”

Ένας μυστηριώδης τάφος, της εποχής του Μεγάλου Αλεξάνδρου, του οποίου η ανακάλυψη έγινε πριν από μερικούς μήνες, πυροδότησε εικασίες, ότι είναι η τελευταία κατοικία του μεγάλου ηγεμόνα, βρέθηκαν τα λείψανα ενός κοκκινομάλλη άνδρα, και σύμφωνα με τους αρχαιολόγους, ήταν, ασφαλώς, ένα διάσημος στρατηγός, γράφει το σκοπιανό MDK, επικαλούμενο την Daily Mail.

Ο πολυτελής σχεδιασμός του τάφου δείχνει ότι πρόκειται για μια διασημότητα, επειδή η κατασκευή του είχε κοστίσει πάρα πολλά χρήματα που δεν θα μπορούσε ο καθένας να παράσχει.

Η πρώτη ανάλυση των οστών, που βρέθηκαν πριν από μία εβδομάδα σε υπόγειο μέρος του τάφου, δείχνει ότι είναι ένας άνθρωπος μέσου ύψους, με ανοιχτόχρωμο δέρμα και κοκκινωπά μαλλιά. Σύμφωνα με τα ιστορικά στοιχεία ο Μέγας Αλέξανδρος είναι μπλε μάτια και κοκκινό-χρυσα μαλλιά.

Περαιτέρω δοκιμές θα δείξουν αν το πρόσωπο προέρχεται από τη Θράκη της βορειανατολικής Ελλάδας, , μια εξέταση του DNA μπορεί να δείξει εάν έχει συγγένεια με το DNA των οστών του πατέρα του Αλεξάνδρου, του Φιλίππου Β΄ της Μακεδονίας. Αυτές οι αναλύσεις θα διαρκέσουν οκτώ μήνες και τα αποτελέσματα δεν είναι βέβαια, λόγω της κακής κατάστασης των οστών του Φιλίππου Β΄.

Ο τάφος της  Αμφίπολης περίπου εκατό χιλιόμετρα από τη Θεσσαλονίκη, χρονολογείται τον 4ο αιώνα π.Χ., όπου ανακαλύφθηκαν σύμβολα του Μεγάλου Αλεξάνδρου που ήταν ο μεγάλος άνδρας της εποχής εκείνης.

Τα οστά βρέθηκαν στον τάφο, στον οποίο είχαν παραμείνει οι βίδες που ένωναν το ξύλινο φέρετρο και κομμάτια υάλου που το στόλιζαν.

Μερικοί επιστήμονες πιστεύουν ότι αυτός ο τάφος είναι ενός από τους στενούς συνεργάτες του Αλεξάνδρου, του Νέαρχου, ο οποίος οδήγησε την επιστροφή των στρατευμάτων από την Ινδία στο σημερινό  Ιράκ  και είχε γεννηθεί στην Αμφίπολη.

ΠΗΓΗ

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.