ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Έχουν πλάκα στα Σκόπια: Λογοκρίνουν ακόμα και αυτούς που μιλάνε υπέρ τους

Έχουν πλάκα στα Σκόπια: Λογοκρίνουν ακόμα και αυτούς που μιλάνε υπέρ τους

Το Φιλελεύθερο Δημοκρατικό Κόμμα (ЛДП) σε ανακοίνωσή του  καταγγέλλει ότι τα μηνύματα καλής θέλησης του πρώην και του νυν εισηγητές των Σκοπίων στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο , Richard Howitt και  Ivo Vajgl ερμηνεύθηκαν διαφορετικά και λογοκρίθηκαν από τα εθνικά μέσα ενημέρωσης.

«Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων αναφέρουν ότι η χώρα αξίζει την έναρξη των διαπραγματεύσεων, αλλά τυχαία ή εσκεμμένα, παρέλειψαν πολλά εκλεπτυσμένα μηνύματα που στάλθηκαν από δύο  εισηγητές.

Ο Χόβιτ επεσήμανε ότι  το Κοινοβούλιο των Σκοπίων ακόμη δεν θεωρείται ως θεσμικό όργανο εμπιστοσύνης, όπου θα μπορούσαν  τα κόμματα να εκφράσουν τις πολιτικές διαφορές και τις στάσεις τους.

Σύμφωνα με τον ίδιο, τα πολιτικά κόμματα, έχουν διαφορές σε μια υγιή δημοκρατία, η οποία πρέπει  να παρέχει το δικαίωμα της έκφρασης των διαφορών αυτών στο κοινοβούλιο.

Προς την άποψη αυτή, θα πρέπει  ο πολιτικός διάλογος να γίνεται μέσω των θεσμικών οργάνων και οι θέσεις της  αντιπολίτευσης, θα πρέπει να γίνονται γνωστές από τα κυβερνητικά μέσα ενημέρωσης και από  τα ιδιωτικά που ελέγχονται από την κυβέρνηση τα οποία προβαίνουν σε αυτολογοκρισία.

Οι δημοσιογράφοι πρέπει να είναι ανεπηρέαστοι και δεν επιτρέπεται να διαμορφώνουν την είδηση σύμφωνα με την κομματική τους προτίμηση.

Σύμφωνα με τους ευρωβουλευτές- εισηγητές των Σκοπίων, η κυβέρνηση άνοιξε  έξι νέα κανάλια τηλεόρασης με ανθρώπους που είναι προσκείμενοι σε αυτήν, μάλιστα μία έχει την ονομασία Α1, της παλαιάς αντιπολιτευτικής τηλεόρασης που η κυβέρνηση είχε κλείσει, επισήμαναν οι επισκέπτες στα Σκόπια, όπως σημειώνει το Sky της Οχρίδας.

ΠΗΓΗ

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.