Σκόπια: Αναλυτές εκτιμούν ότι δε θα μεταβληθεί η κατάσταση σε περίπτωση επικράτησης του ΣΥΡΙΖΑ

Σκόπια: Αναλυτές εκτιμούν ότι δε θα μεταβληθεί η κατάσταση σε περίπτωση επικράτησης του ΣΥΡΙΖΑ

Αναλυτές στα Σκόπια εκτιμούν ότι ανεξαρτήτως του νικητή των εκλογών στην Ελλάδα, που θα διεξαχθούν στις 25 Ιανουαρίου, η θέση της ελληνικής πλευράς στο ζήτημα της ονομασίας θα παραμείνει αμετάβλητη, αναφέρει η εφημερίδα των Σκοπίων «Ουτρίνσκι Βέσνικ» (Utrinski Vesnik).

Ο πρώην πρέσβης της ΠΓΔΜ στην Αθήνα, Λιούπτσο Αρσόφσκι, δήλωσε στην «Ουτρίνσκι Βέσνικ», ότι «και μετά τις εκλογές στην Ελλάδα, οι διαπραγματεύσεις για το ζήτημα της ονομασίας δεν πρόκειται να αποκτήσουν κάποια δυναμική και μόνο από καιρό σε καιρό κάποιοι από τους πολιτικούς παράγοντες στην Ελλάδα θα αναφέρονται στο θέμα αυτό».

Σύμφωνα με τον ίδιο, κανένα κόμμα δεν θα εξασφαλίσει αυτοδυναμία στις εκλογές, ώστε να σχηματίσει από μόνο του κυβέρνηση και, όπως πρόσθεσε, «αναμένονται περίεργες μετεκλογικές συνεργασίες στη χώρα, η οποία δεν έχει παράδοση από κυβερνήσεις συνασπισμού».

Σχετικά με το ενδεχόμενο επικράτησης του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές και τις επιλογές που έχει για την αντιμετώπιση της οικονομικής κατάστασης στην Ελλάδα, ο κ. Αρσόφσκι σημείωσε:

«Όλοι αναρωτιούνται, αν ο ηγέτης του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας προχωρήσει σε αναδιάρθρωση του χρέους της Ελλάδας, όμως η κοινή γνώμη της χώρας γνωρίζει ότι χωρίς οικονομική υποστήριξη από την ΕΕ, η Ελλάδα δεν μπορεί να επιβιώσει και πως κανείς δεν παίζει με αυτά τα πράγματα».

Ο πολιτικός αναλυτής Στέβο Πεντάροσκι, ο οποίος ήταν ο υποψήφιος της αντιπολίτευσης στις προεδρικές εκλογές που διεξήχθησαν στην ΠΓΔΜ τον περασμένο Απρίλιο, σε δηλώσεις του στην «Ουτρίνσκι Βέσνικ», εκτίμησε ότι σε περίπτωση που ο ΣΥΡΙΖΑ επικρατήσει στις εκλογές και σχηματίσει κυβέρνηση δεν πρόκειται να υπάρξει μετατόπιση της θέσης της Ελλάδας στο θέμα του ονόματος, καθώς, όπως ανέφερε, «ο κ. Τσίπρας εδώ και δύο χρόνια έχει διατυπώσει με σαφήνεια τη θέση, ότι υποστηρίζει την κόκκινη γραμμή της Ελλάδας για το ζήτημα της ονομασίας».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr  

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.