ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Προκλητικός ο Αυστριακός ΥΠΕΞ: «Ακατανόητο που δεν έχει υπάρξει λύση στο θέμα του ονόματος της “Μακεδονίας”»

Προκλητικός ο Αυστριακός ΥΠΕΞ: «Ακατανόητο που δεν έχει υπάρξει λύση στο θέμα του ονόματος της “Μακεδονίας”»

«Απολύτως ακατανόητο» χαρακτηρίζει το γεγονός πως δεν υπάρχει πρόοδος στη διένεξη για την ονομασία της ΠΓΔΜ, ο Αυστριακός υπουργός Εξωτερικών Σεμπάστιαν Κουρτς, σύμφωνα με την εφημερίδα «Ντι Πρέσε» επικαλούμενη τις σχετικές δηλώσεις του κατά την επίσκεψή του στα Σκόπια.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της αυστριακής διπλωματίας, θα πρέπει να γίνει κοινή συνείδηση στην Ευρώπη, ότι αυτή η διένεξη προκαλεί μόνον ζημία, τη στιγμή που υπάρχουν πολύ σημαντικότερα θέματα που αφορούν άμεσα τη ζωή των ανθρώπων, όπως η οικονομία και η δημιουργία θέσεων εργασίας.

Κατά την άποψή του, «παρά το μπλοκάρισμα με τη διένεξη με την Ελλάδα για το όνομα, η “Μακεδονία” μπορεί να εφαρμόσει ήδη τώρα σημαντικές μεταρρυθμίσεις για την ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση», γράφει η εφημερίδα.

200 εκατ. € για να γεμίσουν με αγάλματα τα Σκόπια αφού δεν έχουν… αρχαία

Στο σχετικό δημοσίευμά της, η «Ντι Πρέσε» υπογραμμίζει πως η κυβέρνηση της ΠΓΔΜ, σύμφωνα με δικά της στοιχεία, έχει δαπανήσει 200 εκατομμύρια ευρώ, στο πλαίσιο του εγχειρήματος «Σκόπια 2014», για να γεμίσει τα Σκόπια με αγάλματα και νέα κτήρια, νεοκλασικού ρυθμού, με τους επικριτές της να αναφέρουν πως το εγχείρημα μπορεί να έχει κοστίσει μάλιστα έως τώρα το διπλάσιο ποσό.

Με την αντιγραφή του αρχαίου «στιλ», με τα αγάλματα του Μεγάλου Αλεξάνδρου ή του πατέρα του Φιλίππου της Μακεδονίας, η κυβέρνηση του πρωθυπουργού Νίκολα Γκρούεφσκι θέλει κατά κάποιο τρόπο να φτιάξει ένα παρελθόν, σύμφωνα με το οποίο οι σημερινοί κάτοικοι της ΠΓΔΜ είναι απόγονοι των αρχαίων Μακεδόνων, κάτι που ρίχνει περαιτέρω λάδι στη φωτιά στη διένεξη με την Ελλάδα για το όνομα, σημειώνει το δημοσίευμα της «Ντι Πρέσε».

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Αυστριακός υπουργός Εξωτερικών είχε ζητήσει τον περασμένο Οκτώβριο από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο να άρει «επιτέλους» το «συνεχιζόμενο μπλοκάρισμα της έναρξης ενταξιακών διαπραγματεύσεων με τη χώρα, εξαιτίας της άλυτης διένεξης με την Ελλάδα για την ονομασία».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.