Κροατική τηλεόραση: “Τα Σκόπια στο χείλος της δικτατορίας”

Κροατική τηλεόραση: “Τα Σκόπια στο χείλος της δικτατορίας”

Γνωστός δημοσιογράφος – ερευνητής σκοτώθηκε κάτω από ύποπτες συνθήκες. Ένας άλλος δημοσιογράφος, ο Τόμισλαβ Κεζαρόφσκι, ο οποίος ασχολήθηκε με έρευνα του θανάτου του συναδέλφου του, καταδικάστηκε σε δύο χρόνια φυλάκιση.

Τα μέσα ενημέρωσης στη χώρα που είναι ελεγχόμενα από την κυβέρνηση κατηγόρησαν τον αρχηγό της αντιπολίτευσης ότι ετοίμαζε πραξικόπημα, σε μια χώρα που οι άνεργοι είναι πάνω από το 30%. 

Τελικά, τι συμβαίνει στα Σκόπια; ρωτά ο αφηγητής στο κροατικό τηλεοπτικό πρόγραμμα  «ντοκουμέντο».

Σύμφωνα, εξάλλου, με τα αποτελέσματα έρευνας των ‘Δημοσιογράφων Χωρίς Σύνορα’, η αξιολόγηση της ελευθερίας στην έκφραση στο Νοτιοσλαβικό κράτος-FYROM,  έχει πέσει άλλες έξι μονάδες από πέρυσι και πήγε στη σειρά 117.

Παρατηρώντας τα διαδραματιζόμενα κατά την τρέχουσα περίοδο στη νοτιοσλαβική κοινωνία των Σκοπίων, εάν μιλούσαμε ότι έχει κάνει θετικά βήματα, θα ήταν, απλά, μια ειρωνεία.

Αρκεί να αναφέρουμε το δημοσιογράφο Τόμισλαβ Κεζαρόφσκι, ο οποίος το 2013 καταδικάστηκε σε τέσσερα χρόνια φυλάκιση, αργότερα μειώθηκε η ποινή του στα δύο χρόνια, για ένα κείμενο που έγραψε πριν από πέντε χρόνια…

Δημοσιογραφική ομάδα από την τηλεόραση  ‘Νόβα’ της Κροατίας,  είχε βρεθεί  την ημέρα της δημοσίευσης του υλικού υποκλοπής των επικοινωνιών από τον Ζόραν Ζάεφ,  στα Σκόπια.  Κατόπιν απευθύνθηκε προς τον πρωθυπουργό, Νίκολα Γκρούεφσκι, ζητώντας την άποψή του για όλα αυτά. Απάντηση δεν έλαβαν, σημειώνει το ‘Άλμακος’.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr  

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.