ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Η Φ.Μογκερίνι αποκαλεί τα Σκόπια “Μακεδονία”! – Και αυτή δεν ξέρει ιστορία;

Η Φ.Μογκερίνι αποκαλεί τα Σκόπια “Μακεδονία”! – Και αυτή δεν ξέρει ιστορία;

Τη διαβεβαίωση ότι το θέμα της ΠΓΔΜ βρίσκεται στην ατζέντα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σε ό,τι αφορά την αξιολόγηση της ευρωπαϊκής πολιτικής γειτονίας έδωσε η αντιπρόεδρος της Κομισιόν και ύπατη εκπρόσωπος για την εξωτερική πολιτική της ΕΕ, Φεντερίκα Μογκερίνι.

Το χαρακτηριστικό των δηλώσεών της ωστόσο, που προκαλεί αίσθηση στην Αθήνα και εγείρει ερωτήματα, ήταν ότι αποκάλεσε τα Σκόπια «Μακεδονία».

Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με τον Επίτροπο Διεύρυνσης, Γιοχάνες Χαν, στις Βρυξέλλες και απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου από την ΠΓΔΜ για το κατά πόσο η συγκεκριμένη χώρα περιλαμβάνεται στην ατζέντα της Κομισιόν, παρά τις τελευταίες πολιτικές εξελίξεις, η κυρία Μογκερίνι δήλωσε:

«Η απάντηση είναι “ναι, είναι στην ατζέντα” και επιτρέψτε μου επίσης να σας πω ότι μαζί με τον Επίτροπο Χαν ήδη επισκεφθήκαμε όχι μόνο τη Μακεδονία (σ.σ. όπως είπε), αλλά τη Βοσνία-Ερζεγοβίνη η προσοχή που δίνουμε στα Βαλκάνια είναι πολύ υψηλή». 

Τα Βαλκάνια δεν είναι πολιτική γειτονίας, αλλά Ευρώπη, είπε και σημείωσε ότι «σε αυτό το πλαίσιο, η Μακεδονία είναι στην ατζέντα, όπως άλλωστε πάντα είναι στην ατζέντα η στήριξη και η βοήθεια σε χώρες σημαντικές στην περιοχή μας».

Από την πλευρά του, ο Γιοχάνες Χαν δήλωσε ότι βρίσκεται σε τακτική επαφή με τους ηγέτες της ΠΓΔΜ και ότι η Επιτροπή έχει προσφέρει τη βοήθεια της για την επίλυση της σημερινής κρίσης. 

Τόνισε ότι οι δύο πλευρές θα πρέπει να μετακινηθούν από τις θέσεις τους, να σεβαστούν του κανόνες δικαίου, την ανεξαρτησία του δικαστικού συστήματος, την ελευθερία του Τύπου και να εφαρμόσουν τις κατάλληλες κοινοβουλευτικές διαδικασίες.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr  

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.