ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

«Πάγος» από ΝΑΤΟ σε Γκρούεφσκι: «Για να μπείτε στη συμμαχία λύστε πρώτα το θέμα του ονόματος με την Ελλάδα»

«Πάγος» από ΝΑΤΟ σε Γκρούεφσκι: «Για να μπείτε στη συμμαχία λύστε πρώτα το θέμα του ονόματος με την Ελλάδα»

Προϋπόθεση για την ένταξη των Σκοπ0ίων  στο ΝΑΤΟ παραμένει η εξεύρεση αμοιβαία αποδεκτής λύσης με την Ελλάδα στο πρόβλημα του ονόματος, δήλωσε ο ΓΓ της Συμμαχίας Γενς Στόλτενμπεργκ, μετά τη συνάντηση που είχε με τον Σκοπιανό πρωθυπουργό Νίκολα Γκρούεφσκι, στην έδρα του ΝΑΤΟ, στις Βρυξέλλες.

Ο κ. Στόλτενμπεργκ υπενθύμισε πως θεμελιώδη αρχή του ΝΑΤΟ αποτελεί η συναίνεση και ότι για την ένταξη μίας χώρας στη Συμμαχία απαιτείται ομόφωνη απόφαση και από τις 28 χώρες-μέλη.

Παράληλλα, εξέφρασε ανησυχία για την πολιτική κατάσταση στη χώρα και τόνισε ότι η πρόοδος των μεταρρυθμίσεων εξαρτάται από τον σεβασμό των δημοκρατικών αρχών, την εμπιστοσύνη στη λειτουργία του κράτους δικαίου και από την ελευθερία του Τύπου.

Ο κ. Στόλτενμπεργκ σημείωσε ότι οι αξίες αυτές αποτελούν τον πυρήνα της έκφρασης του ΝΑΤΟ και πρόσθεσε πως η Συμμαχία πιστεύει πως αυτές θα γίνουν σεβαστές από τα Σκόπια

Σχετικά με το σκάνδαλο των τηλεφωνικών υποκλοπών, που συνταράσσει το γειτονικό κρατίδιο  ο Γ.Γ. του ΝΑΤΟ σημείωσε την ανάγκη διεξαγωγής μίας ανεξάρτητης και διεξοδικής έρευνας και επισήμανε ότι πρέπει να επιτραπεί στην αντιπολίτευση της χώρας  να λειτουργεί υπό ομαλές συνθήκες, ενώ κάλεσε όλες τις πολιτικές δυνάμεις της χώρας να εμπεδώσουν έναν εποικοδομητικό διάλογο.

Ο κ.Γκρούεφσκι δήλωσε ότι η ένταξη στο ΝΑΤΟ παραμένει πάγια επιλογή της χώρας και πρόσθεσε ότι είναι σημαντικό να συνεχιστεί η πολιτική των “ανοιχτών θυρών” της Συμμαχίας. Ο πρωθυπουργός των Σκοπίων ανέφερε, ακόμη, ότι ενημέρωσε διεξοδικά τον Γ.Γ του ΝΑΤΟ για την πολιτική κατάσταση στη χώρα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων dfefencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.