Η Εισαγγελία Σκοπίων ζητά εμπειρογνώμονες από ΕΕ για τις υποκλοπές τηλεφώνων

Η Εισαγγελία Σκοπίων ζητά εμπειρογνώμονες από ΕΕ για τις υποκλοπές τηλεφώνων

Η Εισαγγελία των Σκοπίων ζήτησε από την Ευρωπαϊκή Ένωση την αποστολή εμπειρογνωμόνων, για την έρευνα της υπόθεσης των μαζικών υποκλοπών των τηλεφωνικών επικοινωνιών στη χώρα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της, η Εισαγγελία, έστειλε αίτημα σε οργανισμούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης,  για αποστολή διεθνών εμπειρογνωμόνων, οι οποίοι θα επιβλέπουν το έργο των εισαγγελικών αρχών,  σχετικά με το σκάνδαλο των υποκλοπών που βύθισε σε μεγάλη κρίση τη χώρα.

Το αίτημα αναφέρεται στα ηχητικά αρχεία των μαζικών υποκλοπών, που δημοσιεύθηκαν από την αντιπολίτευση της Σοσιαλδημοκρατικής Ένωσης-SDSM.

 Σημειώνεται ακόμη, στις μηνύσεις της SDSM εναντίον του πρωθυπουργού Νίκολα Γκρούεφσκι, του επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών, Σάσο Μιγιάλκοφ και υπουργών της κυβέρνησης.

 Αναφέρονται επίσης και οι διώξεις της περίπτωσης «πραξικόπημα,  στις καταγγελίες της υπουργού Εσωτερικών κατά του αρχηγού της  SDSM, Ζόραν Ζάεφ, ότι έχει συνεργασία με ξένες υπηρεσίες πληροφοριών και για την κατάρρευση των κρατικών συμφερόντων και της ασφάλειας.

Η κατηγορούσα αρχή σημειώνει ότι έχει την ικανότητα να αντιμετωπίσει όλες τις περιπτώσεις, αλλά,  για λόγους διαφάνειας και αποφυγή πολιτικής εκμετάλλευσης ζητά τη συμμετοχή διεθνών εμπειρογνωμόνων σε νομικά θέματα.

Πιστεύει ότι με το μέτρο αυτό θα αυξήσει την εμπιστοσύνη του λαού προς το δικαστικό σώμα της χώρας, σημειώνει το αλβανικό δημοσίευμα των Σκοπίων.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr  

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.