ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Προκαλεί ο Γκρούεφσκι: “Δεν θα δεχθούμε προτάσεις που θέτουν σε κίνδυνο τη “μακεδονική” εθνική ταυτότητα”

Προκαλεί ο Γκρούεφσκι: “Δεν θα δεχθούμε προτάσεις που θέτουν σε κίνδυνο τη “μακεδονική” εθνική ταυτότητα”

Ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ, Νίκολα Γκρούεφσκι, απέρριψε κατηγορηματικά το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών στη χώρα και κατηγόρησε τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Ζόραν Ζάεβ ότι εμπλέκεται σε σενάριο αποσταθεροποίησης της χώρας.

Παράλληλα, ο κ. Γκρούεφσκι επανέλαβε τις άκαμπτες θέσεις του κόμματος του VMRO-DPMNE για το θέμα του ονόματος.

Συγκεκριμένα, ο κ. Γκρούεφσκι, μιλώντας σήμερα σε μεγάλη συγκέντρωση του κόμματός του VMRO-DPMNE σε κλειστό στάδιο των Σκοπίων, με αφορμή την ρευστή πολιτική κατάσταση στη χώρα και τις καταγγελίες της αντιπολίτευσης για το σκάνδαλο των τηλεφωνικών υποκλοπών, ισχυρίστηκε ότι ο Ζόραν Ζάεβ δημοσιοποιεί «κατασκευασμένες τηλεφωνικές συνομιλίες που εξασφάλισε από ξένα κέντρα τα οποία έχουν σκοτεινά σχέδια για τη χώρα» και χαρακτήρισε τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης «μαριονέτα ξένων μυστικών υπηρεσιών».

Στη μαζική συγκέντρωση αυτή του κόμματος του κ. Γκρούεφσκι παραβρέθηκαν και αρκετοί υποστηρικτές του από την επαρχία, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στα Σκόπια με λεωφορεία.

Αναφερόμενος στο αίτημα της αντιπολίτευσης για σχηματισμό μεταβατικής κυβέρνησης στη χώρα, ο κ. Γκρούεφσκι ανέφερε ότι ένα τέτοιο ενδεχόμενο είναι πιθανό, χωρίς όμως τη συμμετοχή του VMRO-DPMNE σε αυτήν, καθώς όπως είπε, ο λαός είναι αυτός που δίνει νομιμότητα σε μία κυβέρνηση, μέσω εκλογών. Πρόσθεσε ότι ο σχηματισμός μίας μεταβατικής κυβέρνησης στη χώρα θα ήταν πράξη “άνευ προηγουμένου” στη χώρα και εύκολα θα μπορούσε αυτή να αποτελέσει αντικείμενο διαμάχης μεταξύ των κομμάτων.

Ο κ. Γκρούεφσκι, στη συγκέντρωση αυτή του κόμματος του, η οποία είχε ισχυρό “πατριωτικό” χαρακτήρα, αναφέρθηκε και στις γνωστές θέσεις του κόμματος του για το ζήτημα της ονομασίας, έτσι όπως περιέχονται στο πρόγραμμα του, τις οποίες και επανέλαβε, σημειώνοντας τα εξής:

«Το VMRO-DPMNE δεν πρόκειται να αποδεχτεί καμία τροποποίηση του Συντάγματος με στόχο την αλλαγή του συνταγματικού ονόματος της χώρας.

Το VMRO-DPMNE δεν θα αποδεχθεί ιδέες και προτάσεις οι οποίες θα έθεταν σε κίνδυνο τη μακεδονική εθνική ταυτότητα, τη διακριτή υπόσταση του μακεδονικού έθνους, της μακεδονικής γλώσσας και πολιτισμού.

Το VMRO-DPMNE, ως υπεύθυνο και λαϊκό κόμμα, δεν θα επιτρέψει οποιαδήποτε λύση για τη διένεξη που επέβαλε η Ελλάδα να γίνει αποδεκτή εκ μέρους μεμονωμένων πολιτικών, της κυβέρνησης ή της Βουλής της χώρας, χωρίς προηγουμένως να την αποδεχτούν οι Μακεδόνες πολίτες σε δημοψήφισμα, όπου η πλειοψηφία των πολιτών θα συμφωνήσει με την πιθανή λύση».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.