ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Συμφωνούμε με τον «γίγαντα» Βαγγέλη: Αλλά να πάνε πρώτα τα παιδιά του στην πρώτη γραμμή!

Μάχες Αλβανών – Σκοπιανών στο Κουμάνοβο: Κτίρια καίγονται

Μάχες Αλβανών – Σκοπιανών στο Κουμάνοβο:  Κτίρια καίγονται

Η ημέρα έφυγε και οι μάχες στο Κουμάνοβο, αλβανόφωνη πόλη των Σκοπίων, μεταξύ Αλβανών αυτονομιστών και Σκοπιανών κυβερνητικών δυνάμεων συνεχίζονται αμείωτες και το βράδυ του Σαββάτου.

Όπως βλέπετε και στις εικόνες που αναρτώνται στο Twitter, ολόκληρα κτίρια έχουν παραδοθεί στις φλόγες.

kumanovo1

Οι Σκοπιανοί μάχονται μέσα στην πόλη με τεθωρακισμένα και άλλα στρατιωτικά οχήματα. Δυνάμεις της Αστυνομίας και του σκοπιανού στρατού αντιμετωπίζουν τους Αλβανούς αυτονομιστές, οι οποίοι όπως μεταδίδεται από τις ελάχιστες πηγές που είναι διαθέσιμες, έχουν οχυρωθεί σε κτίρια.

Από το μεσημέρι του Σαββάτου που ανακοινώθηκαν τρεις νεκροί Σκοπιανοί αστυνομικοί δεν έχουν δοθεί στη δημοσιότητα άλλες απώλειες. Ούτε γνωρίζουμε πόσοι Αλβανοί αυτονομιστές είναι νεκροί. Υπάρχουν κάποια σχόλια στο Twitter που μιλάνε για περισσότερους νεκρούς, αλλά δεν προέρχονται από δημοσιογραφικές πηγές.

Πολλοί κάτοικοι της πόλης την έχουν εγκαταλείψει φοβούμενοι για τις ζωές τους. Στην επιχείριση εκκένωσης των αμάχων βοήθησε και η Αστυνομία των Σκοπίων με τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού.

Τελευταίες πληροφορίες από σκοπιανά Μέσα αναφέρουν ότι 27 Αλβανοί αυτονομιστές παραδόθηκαν στις σκοπιανές Αρχές και οι υπόλοιποι, περίπου 70 άνδρες, ή σκοτώθηκαν στις μάχες, ή πέταξαν τις στολές τους και διέφυγαν με πολιτικά ρούχα ανάμεσα στους αμάχους. Ωστόσο, δεν μπορούμε να λαμβάνουμε και πολύ σοβαρά τα σκοπιανά Μέσα που τελούν υπό στενό έλεγχο και λογοκρισία.

Η μάχη άρχισε στις 4 π.μ. του Σαββάτου. Το Κουμάνοβο βρίσκεται σε απόσταση 40 χλμ. από τα Σκόπια και λίγο νοτιότερα από τα βόρεια σύνορα των Σκοπίων με τη Σερβία και το Κόσοβο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr  

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.