ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Ο Γκρουέφσκι περιμένει να λύσουμε το οικονομικό μας πρόβλημα για να ασχοληθούμε με όνομα!

Ο Γκρουέφσκι περιμένει να λύσουμε το οικονομικό μας πρόβλημα για να ασχοληθούμε με όνομα!

Στρατηγική επιλογή της ΠΓΔΜ χαρακτήρισε ο πρωθυπουργός της χώρας Νίκολα Γκρούεφσκι την ένταξή της στο ΝΑΤΟ και στην Ευρωπαϊκή Ένωση, σε συνέντευξή του σε φιλοκυβερνητική ιστοσελίδα των Σκοπίων.

Αναφορικά με «θεωρίες συνωμοσίας», ότι πίσω από τα πρόσφατα επεισόδια στο Κουμάνοβο βρίσκονται ισχυρές χώρες της Δύσης, όπως οι ΗΠΑ, η Γερμανία, η Γαλλία και η Μεγάλη Βρετανία, ο κ. Γκρούεφσκι σημείωσε ότι η κυβέρνησή του δεν διαθέτει καμία ένδειξη για ανάμειξη των χωρών αυτών στα επεισόδια στο Κουμάνοβο και συμπλήρωσε ότι είναι σχεδόν αδιανόητο να πιστεύει κανείς ότι οι αναφερόμενες χώρες, οι οποίες, όπως είπε, συνέβαλαν αποφασιστικά στην σταθεροποίηση και ανάπτυξη της ΠΓΔΜ, να επιδιώκουν τώρα την αποσταθεροποίηση της χώρας.

Επισήμανε επίσης  ότι δεν πιστεύει και δεν συμφωνεί με άλλες θεωρίες συνωμοσίας πως οι παραπάνω δυτικές χώρες βρίσκονται πίσω από το σκάνδαλο με τις τηλεφωνικές υποκλοπές που συγκλονίζει την πολιτική ζωή της ΠΓΔΜ.

Σχετικά με το ενδεχόμενο συμμετοχής της χώρας του στον σχεδιαζόμενο αγωγό φυσικού αερίου Turkish Stream, ο κ. Γκρούεφσκι δήλωσε ότι η ΠΓΔΜ θα ενδιαφερόταν για κάτι τέτοιο εφόσον πρώτα υπάρξει συμφωνία μεταξύ Βρυξελλών και Μόσχας για το σχέδιο αυτό, ενώ αναφερόμενος στα μακροπρόθεσμα ενεργειακά σχέδια της χώρας του, σημείωσε ότι υπάρχει ενδιαφέρον, από την πλευρά των Σκοπίων, για σύνδεση, μέσω Ελλάδας, με τον αγωγό TAP και με τον διασυνδετήριο αγωγό Βουλγαρίας-Ρουμανίας-Τουρκίας.

Για το ζήτημα της ονομασίας, ο κ. Γκρούεφσκι δήλωσε ότι «δυστυχώς, αυτή τη στιγμή, η Ελλάδα παραμένει πλήρως προσηλωμένη στα οικονομικά της προβλήματα». «Ελπίζω πως η Ελλάδα, μετά την αντιμετώπιση των προβλημάτων της αυτών και το ξεπέρασμα της κρίσιμης φάσης τους, θα εστιάσει σε αυτό το πρόβλημα (σ.σ. της ονομασίας), η λύση του οποίου είναι προς το συμφέρον και των δύο χωρών», πρόσθεσε.

Ανέφερε ακόμη ότι η ΠΓΔΜ και η Ελλάδα εργάζονται στην παρούσα φάση για την οικοδόμηση μέτρων εμπιστοσύνης, τα οποία, όπως είπε, θα μπορούσαν να βοηθήσουν στην επίλυση κάποιων άλλων ζητημάτων από διάφορους τομείς.

Τέλος, ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ σημείωσε ότι η χώρα του παραμένει άδικα για μεγάλο χρονικό διάστημα εκτός του ΝΑΤΟ και συμπλήρωσε πως εάν δεν υπήρχε η διαφορά για το ζήτημα της ονομασίας, η ΠΓΔΜ θα είχε ενταχθεί προ πολλού στη Βορειοατλαντική Συμμαχία και όχι μόνο θα είχε αρχίσει, άλλα θα είχε ολοκληρώσει μέχρι τώρα τις ενταξιακές διαπραγματεύσεις με την Ε.Ε.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr  

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.