ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Πώς οι Σκοπιανοί θησαυρίζουν από τους λαθρομετανάστες που φτάνουν από την Ελλάδα [εικόνες]

Πώς οι Σκοπιανοί θησαυρίζουν από τους λαθρομετανάστες που φτάνουν από την Ελλάδα [εικόνες]

Μετά τα δημοσιεύματά της για την Κω και τη Λέσβο, στα οποία ούτε λίγο ούτε πολύ ανέφερε πως οι λαθρομετανάστες που φτάνουν διά θαλάσσης παράνομα στην Ελλάδα, ενοχλούν τους παχουλούς Βρετανούς τουρίστες μην αφήνοντάς τους να περάσουν όπως θα ήθελαν τις διακοπές τους, τώρα αναφέρει ότι «δεκάδες χιλιάδες που ξεφεύγουν από τη Μέση Ανατολή, φτάνουν στην Ελλάδα μέσω Τουρκίας, περνούν στην ΠΓΔΜ, όπου τους απαγορεύεται να χρησιμοποιούν τα δημόσια μέσα μεταφοράς».

Αυτό κατά τη Daily Mail, «σημαίνει ότι οι ντόπιοι έχουν ξεκινήσει να τους πωλούν ποδήλατα για να τους κάνουν ευκολότερο το ταξίδι. Επειτα, περνούν στη Σερβία, πριν συνεχίσουν για τις πλουσιότερες βορειότερες χώρες, όπως η Γερμανία και η Βρετανία».

Οπως αναφέρει η εφημερίδα, επικαλούμενη τον δημοσιογράφο του Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων Robert Atanasovski, οι Σκοπιανοί βγάζουν τεράστιο κέρδος από την πώληση των ποδηλάτων στους μετανάστες. Η τιμή του κάθε ποδηλάτου κυμαίνεται από 169 δολάρια μέχρι και 225!

Μάλιστα, όταν οι λαθρομετανάστες φτάνουν στα σύνορα με τη Σερβία, αφήνουν τα ποδήλατα που είχαν χρυσοπληρώσει στη μεριά των Σκοπίων, τότε οι «πωλητές» τα ξαναμαζεύουν και τα ξαναπωλούν σε νέο κύμα λαθρομεταναστών. «Τα παρατημένα ποδήλατα στο Κουμάνοβο μαζεύονται και μεταφέρονται πίσω στο Demir Kapija, ώστε να ξαναπωληθούν στο επόμενο κύμα παράτυπων μεταναστών που φτάνει από την Ελλάδα» γράφει στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Atanasovski ο οποίος καταγγέλλει την τοπική αστυνομία γράφοντας: «Η αστυνομία της ΠΓΔΜ κάνει τα στραβά μάτια σε αυτούς τους μετανάστες-δικυκλιστές και πεζούς, προτιμώντας να επικεντρώσουν τις προσπάθειές τους στους δουλεμπόρους. Η ΠΓΔΜ αποκαλείται και ως η λεγόμενη βαλκανική δίοδος για να μεταφερθούν τα πάντα, από ανθρώπους μέχρι ναρκωτικά και όπλα».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.