Κόντρα Μπερίσα-Ράμα και πλιάτσικο στις περιουσίες Βορειοηπειρωτών!

Κόντρα Μπερίσα-Ράμα και πλιάτσικο στις περιουσίες Βορειοηπειρωτών!

Η σύγκρουση που ξέσπασε πρόσφατα ανάμεσα στον Αλβανό πρωθυπουργό Έντι Ράμα και τον πρώην πρωθυπουργό Σαλί Μπερίσα έφερε στην επιφάνεια το πλιάτσικο στα οικόπεδα- φιλέτα της ελληνικής μειονότητας στην Αλβανία, στις ακτές του Ιονίου, που συνεχίζεται εδώ και δύο δεκαετίες, καθώς και τη δόλια επιχείρηση πληθυσμιακής αλλοίωσης της εθνικής σύνθεσης στις περιοχές όπου ζει η ελληνική μειονότητα.

Όπως γράφει εφημερίδα, ο χορός των νέων αποκαλύψεων άρχισε πριν λίγες ημέρες όταν ο Ράμα σε συγκέντρωση μελών και στελεχών του Σοσιαλιστικού Κόμματος, στη διάρκεια επίσκεψής του στους Άγιους Σαράντα, μίλησε για το πλιάτσικο που έγινε σε περίπου 500.000 στρέμματα στη λεγόμενη αλβανική Ριβιέρα, στις παραλιακές περιοχές της νότιας Αλβανίας.

Ενέπλεξε μάλιστα στο σκάνδαλο αυτό της υφαρπαγής και την οικογένεια του Μπερίσα και άτομα που έχουν σχέσεις με αυτή.

Μίλησε για άτομα που ήρθαν από τον Βορρά, «δεν είχαν δει ποτέ τη θάλασσα» και εμφανίστηκαν εκεί αφότου ανέβηκε στην εξουσία ο Μπερίσα, ως γηγενείς και κληρονόμοι των ακινήτων.

Αναφέρθηκε επίσης στα αισθητικά θαυμάσια χωριά, όπως τα χαρακτήρισε, που έστησαν εκεί οι πρόγονοι των σημερινών κατοίκων, κατονομάζοντας πολλά χωριά που σε όλα υπήρχε ελληνική μειονότητα, για να επισημάνει πως οι νεόκοποι σημερινοί καταπατητές «έχτισαν παράνομα κτίρια και ταυτόχρονα κακόγουστα».

Φωτογράφισε και συγκεκριμένους καταπατητές που βρίσκονται στο περιβάλλον του Μπερίσα. Σε δύο άτομα που είναι κοντά στον γιο του, Σκλετσέν Μπερίσα, έχουν καταλήξει 150 στρέμματα στο Εξαμίλι των Αγίων Σαράντα.

Απέναντι στις αποκαλύψεις αυτές, σημειώνει η εφημερίδα, εντύπωση προκαλεί η αντίδραση Μπερίσα ο οποίος, από το βήμα της αλβανικής βουλής, προκειμένου να δικαιολογήσει τις αρπαγές των οικοπέδων- φιλέτων είπε ότι αυτός ήταν που δούλεψε στους Αγίους Σαράντα με πρόγραμμα και κατέβασε «Λάμπηδες και μόνο Λάμπηδες».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Παραδέχθηκε δηλαδή, εξηγεί το ρεπορτάζ, ότι αυτός ήταν που εγκατέστησε μουσουλμάνους Λάμπηδες από την περιοχή της Λαμπουριάς, ανατολικά της Χειμάρρας, προκειμένου να αλλοιώσει την πληθυσμιακή σύνθεση του ελληνικής καταγωγής πληθυσμού, κάτι που έγινε επίσης στη Χειμάρρα και σε άλλες μειονοτικές περιοχές.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.