ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Εκτός από γυναικολόγος και αναθεωρητής-πλαστογράφος της ιστορίας και των συνόρων της Ελλάδας ο Γ.Μουζάλας

Εκτός από γυναικολόγος και αναθεωρητής-πλαστογράφος της ιστορίας και των συνόρων της Ελλάδας ο Γ.Μουζάλας

Μείζον πολιτικό ζήτημα προκύπτει για την κυβέρνηση από την πρωτοφανή δήλωση του Γιάννη Μουζάλα να αποκαλέσει ανερυθρίαστα τα Σκόπια με το όνομα “Μακεδονία” δίδοντας επιχειρήματα στους Σκοπιανούς στην αμφισβήτηση της ιστορίας της Ελλάδας και των συνόρων. Τόσο ο Αλέξης Τσίπρας όσο και ο Πάνος Καμμένος έχουν μεγάλες ευθύνες για την επιλογή του αναπληρωτή υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής που το μόνο που κατάφερε είναι να έχουν εγκλωβιστεί χιλιάδες λαθρομετανάστες και πρόσφυγες εντός της Ελλάδας.

Ο κ. Μουζάλας τους τελευταίους μήνες εκπλήσσει και προκαλεί με τις αντιφατικές δηλώσεις του και τον ωμό τρόπο με τον οποίο δηλώνει πώς τα σύνορα στην Ειδομένη θα κλείσουν οριστικά (ενώ η κυβέρνηση υποστήριζε πώς δεν θα γίνει), πώς δεν θα ανοίξουν για 2-3 χρόνια, ότι στην Ελλάδα θα εγκλωβιστούν 70.000 ή 100.000 ή 150.000 λαθρο και πρόσφυγες.

Αντιμετωπίζει γενικώς το θέμα με απίστευτη ελαφρότητα, όταν έχει ήδη αποδειχθεί πώς υπάρχει σχέδιο αλλοίωσης του ελληνικού πληθυσμού και μετατροπής της Ελλάδας σε “αποθήκη” λαθρο και προσφύγων, στην πλειονότητα τους μουσουλμάνοι.

Χθες το βράδυ ωστόσο ξεπέρασε τα εσκαμμένα. Σε τηλεοπτική του συνέντευξη ο γυναικολόγος υπουργός απέδειξε πώς όχι μόνο είναι ανεπαρκής στα καθήκοντα του αλλά και αναθεωρητής-πλαστογράφος της ιστορίας της χώρας και των συνόρων της. Αποκάλεσε τα Σκόπια “Μακεδονία” χωρίς μάλιστα να κομπιάσει ή να αντιληφθεί εκείνη τη στιγμή τη γκάφα που διέπραξε και να επιχειρήσει να τη διορθώσει.

Αμέσως μετά προκλήθηκαν σφοδρές αντιδράσεις από την αντιπολίτευση με πρώτη τη ΝΔ που έσπευσε να επισημάνει το δώρο που έκανε ο κ. Μουζάλας στους Σκοπιανούς και να ζητήσει την παραίτηση του. Η κυβέρνηση απάντησε με non paper στηρίζοντας τον αναπληρωτή υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής, χαρακτηρίζοντας υπερβολή τα της παραίτησης του και “εν τη ρύμη του λόγου” το γεγονός ότι ο γυναικολόγος-υπουργός παρέδωσε επί της ουσίας τη Μακεδονία στους Σκοπιανούς.

Δεν ακούσαμε όμως κανέναν πολιτικό από τα Σκόπια, εν τη ρύμη του λόγου του να αναφέρει πώς δεν υπάρχει θέμα Μακεδονίας και πώς η Μακεδονία είναι ελληνική. Ο κ. Μουζάλας είναι αυτός που υπονόμευσε και τορπίλισε την εθνική πολιτική πάνω στο ευαίσθητο αυτό θέμα.

Λίγο αργότερα προσπάθησε μάλιστα να διασκεδάσει τις εντυπώσεις κάνοντας λόγο για “γκάφα” για κάτι που είπε αλλά δεν κατάλαβε πως είπε και παρασύρθηκε. Από ποιον παρασύρθηκε ο κ. Μουζάλας; Από τους Σκοπιανούς; Από τους ξένους δημοσιογράφους που εκτελούν διατεταγμένη υπηρεσία; Αν παρασύρεται τόσο εύκολα ο κ. Μουζάλας και είναι επιρρεπής στην ανθελληνική στάση που κάποια κέντρα θέλουν να προβάλουν τότε η κυβέρνηση θα έπρεπε να τον απομακρύνει χθες και όχι να τον στηρίζει.

Επιχείρησε και δεύτερη φορά μέσα στη νύχτα να ζητήσει συγγνώμη λέγοντας ότι αυτό που είπε “δεν ανταποκρίνεται στη στάση μου και στις πεποιθήσεις μου για το εθνικό θέμα της ΠΓΔΜ”. Ήταν πλέον αργά για δάκρυα.

Το ατόπημα του προκάλεσε και ενδοκυβερνητική κρίση. Ο κυβερνητικός εταίρος Πάνος Καμμένος ζήτησε με tweet την παραίτηση του κ. Μουζάλα, ενώ αργά τη νύχτα εκδόθηκε και ανακοίνωση Τύπου από τους ΑΝΕΛ με την οποία επιμένουν στην παραίτηση του αναπληρωτή υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής.

Η Μακεδονία και η ιστορία της είναι Ελληνική με αποδείξεις. Όσα χρόνια κι αν περάσουν οι Έλληνες γνωρίζουμε τις ρίζες μας και κανείς δεν θα μας αποκόψει από αυτές. Ο κ. Μουζάλας μπορεί να υπήρξε ικανότατος στη διαχείριση του μεταναστευτικού, αλλά στα εθνικά μας ζητήματα δεν επιτρέπονται λάθη και «γκάφες», ούτε μια φορά”, ανέφεραν οι ΑΝΕΛ στην ανακοίνωση τους.

Ωστόσο, αυτή η στάση του κ. Καμμένου ουδόλως τον απαλλάσσει από τις ευθύνες που έχει για την επιλογή του Γιάννη Μουζάλα στη θέση του αναπληρωτή υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής. Θυμίζουμε πώς οι δύο μαζί, πλάι πλάι στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας έδιναν συνέντευξη Τύπου ανακοινώνοντας την εμπλοκή των Ένοπλων Δυνάμεων στα hot spots και δηλώνοντας την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης στην αντιμετώπιση του μεταναστευτικού προβλήματος. Που είναι αυτή;

Ο κ. Καμμένος στην πρώτη κοινή συνέντευξη Τύπου με τον κ. Μουζάλα είχε πει πώς οι ΜΚΟ που έχουν “περίεργη δράση” και παίζουν παιχνίδια σε βάρος της Ελλάδας θα απομονωθούν. Ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής δήλωσε χθες, στην ίδια συνέντευξη που αποκάλεσε τα Σκόπια “Μακεδονία” πώς υπάρχουν και βασιλεύουν αυτές οι ΜΚΟ στην Ειδομένη και είναι αυτές που εξέδωσαν τα περίεργα φυλλάδια φέρνοντας σε δύσκολη θέση την Ελλάδα.

Μάλιστα το pronews.gr στην κοινή συνέντευξη με τον Πάνο Καμμένο στο Πεντάγωνο ήταν το μόνο Μέσο που ήρθε σε ευθεία αντιπαράθεση με τον κ. Μουζάλα για τη μεταναστευτική πολιτική της κυβέρνησης και στη μοναδική ερώτηση που δέχθηκε πριν αποχωρήσει από την αίθουσα επικαλούμενος φόρτο εργασίας, είχε δηλώσει “πως όλοι θα κριθούν”.

Ε, λοιπόν ο κ. Μουζάλας ήρθε η ώρα να κριθεί και κρίνεται ανεπαρκής και επικίνδυνος για τα εθνικά συμφέροντα της χώρας. Με μία δήλωση του παρέδωσε τη Μακεδονία στα Σκόπια, τη στιγμή μάλιστα που τα Σκόπια εξαιτίας της δικής του πολιτικής, αλλά και συνολικά της κυβέρνησης έχουν αναβαθμιστεί στην περιοχή, σε ευρωπαϊκό και σε διεθνές επίπεδο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η ανεύθυνη και αλλοπρόσαλλη στάση της ελληνικής κυβέρνησης στο προσφυγικό ανέτρεψε την όποια μέχρι σήμερα κατάσταση και έφερε το τελευταίο διάστημα τα Σκόπια στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος, όχι μόνο της Ε.Ε., αλλά και όλου του κόσμου που βλέπει το όνομα «Μακεδονία» κάθε μέρα στους τηλεοπτικούς δέκτες του να συνοδεύει τις ειδήσεις για το δράμα των λαθρομεταναστών και των προσφύγων που στοιβάζονται στα σύνορα της.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.