ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Εκδήλωση για τη Μάχη της Κρήτης και την Ποντιακή Γενοκτονία – Τα ψέμματα των Γερμανών

Εκδήλωση για τη Μάχη της Κρήτης και την Ποντιακή Γενοκτονία – Τα ψέμματα των Γερμανών

Εκδήλωση για τη Μάχη της Κρήτης και την Ποντιακή Γενοκτονία διοργανώνεται το Σάββατο στο Πάρκο Ζωγράφου, σε μια χρονική στιγμή κατά την οποία καταδικάζονται οι οθωμανικές αγριότητες αλλά και τιμάται η Μνήμη  των Θυμάτων του Ναζισμού, όπως χθες στο Κοντομαρί και σε λίγες ημερες στο Δίστομο!

Την  διοργάνωση  της διπλής εκδήλωσης (στις 8.30 μμ στο Πάρκο Γουδί )έχουν αναλάβει από κοινού ο Δήμος Ζωγράφου, ο Σύλλογος Κρητών Ζωγράφου «Ο Καζαντζάκης» και η Ένωση Ποντίων Ζωγράφου,  και στο πλαίσιό της εκτός από ομιλίες , θα προβληθεί ντοκυμαντερ, θα παρουσιάσουν την δουλειά τους χορευτικά συγκροτήματα Κρητών και Ποντίων και φυσικά θα έχει και σχετικά …κεράσματα! 

Τις ομιλίες θα κανουν ο Δρ Αριστομένης Συγγελάκης , μέλος του Εθνικού Συμβουλίου Διεκδίκησης Γερμανικών Οφειλών στην Ελλάδα με τίτλο «Ο παλλαϊκός ξεσηκωμός και η σημασία της Μάχης της Κρήτης, τα στυγερά εγκλήματα του Γ’ Ράιχ και ο ιερός αγώνας για Μνήμη, Δικαιοσύνη και Αποζημίωση!»  και ο κ. Γιάννης Χατζηελευθερίου, Μέλος της Επιτροπής Γενοκτονίας της Π.Ο.Ε.

 Η Μάχη της Κρήτης ήταν ένα σπουδαίο ιστορικό γεγονός αντίστασης με πολλαπλές επιπτώσεις στην εξέλιξη του Β Παγκοσμίου Πολέμου. Όμως μόλις τελείωσε, αρχίζει η Σφαγή των αμάχων Σαν χθες 2.6.1941, έγινε η σφαγή στο Κοντομαρί, που φωτογραφήθηκε από τον πολεμικό ανταποκριτή της Βέρμαχτ Franz Peter Weixler και με την αποκάλυψή της από το περιοδικό Ταχυδρόμος και τον Βάσο Μαθιόπουλο προ πολλών ετών αποτελεί την πλέον αδιάψευστη απόδειξη της ναζιστικής κτηνωδίας. 

 Η γερμανική-ναζιστική προπαγανδιστική μηχανή επιχείρησε να σκιάσει την αντίσταση και μίλησε για ακρότητες των Κρητών- τον ίδιο ισχυρισμό χρησιμοποίησε και ο περιβόητος γερμανος ιστορικός κ. Ριχτερ.

Οπως σημειώνει ο Αρ. Συγγελάκης <<με βάση το εφεύρημα περί δήθεν «ακροτήτων» των αμυνόμενων Κρητικών ξεκινά μία γιγαντιαία επιχείρηση ωμής βίας και τρομοκρατίας, που όμοιά της δεν είχε ξαναγίνει έως τότε! Μέσα σε 3 μήνες μετά τη Μάχη της Κρήτης, 2.000 άνθρωποι δολοφονούνται εν ψυχρώ, δεκάδες χωριά καίγονται, περιουσίες λεηλατούνται: οι ανυπότακτοι Κρήτες έπρεπε να πάρουν ένα καλό μάθημα – για να το βλέπουν και οι άλλοι λαοί και να μην κάνουν τα ίδια. Όμως ήταν τόσο διάτρητο και κατασκευασμένο το επιχείρημα περί ακροτήτων των Κρητικών   που ο ίδιος ο φωτογράφος της δολοφονικής επιχείρησης στο Κοντομαρί κατέθεσε αργότερα τα εξής: «Είπα στον νεαρό αξιωματικό και στον λοχαγό Gericken ότι δεν είχα δει κανένα πτώμα σφαγιασμένου αλεξιπτωτιστή, είχα δει όμως πολλά πτώματα συντρόφων, των οποίων τα πρόσωπα είχαν αρχίσει να αποσυντίθενται από την τροπική ζέστη. Κατόπιν πήγα να δω τον ταγματάρχη Stenzler, ο οποίος μου είπε ότι μία αποστολή του Γερμανικού Υπουργείου Εξωτερικών είχε αναχωρήσει από το Βερολίνο την προηγούμενη μέρα, προκειμένου να διεξαγάγει έρευνα αναφορικά με τη φερόμενη σφαγή των αλεξιπτωτιστών.

Είπα στον Strenzler ότι κατά τις πρώτες μέρες της μάχης είχα δει γύπες να τρώνε τα πτώματα των συντρόφων μας. Υπενθύμισα στον ταγματάρχη ότι είχαμε δει αμέτρητα πτώματα συντρόφων μας σε ημι-αποσύνθεση, αλλά ποτέ κάποιον να σκοτώνει ή να σφάζει και συμπλήρωσα επίσης ότι θεωρούσα την εκτέλεση της διαταγής του Γκαίρινγκ στυγνό έγκλημα».

 Όπως επισημαίνει ο κ Συγγελάκης, <<πρόκειται για άλλο ένα στοιχείο, μαζί με την επίσημη έκθεση της επιτροπής του Γ’ Ράιχ, υπό τον δικαστή Rudel αλλά και τη μαρτυρία του Bruno Brauer, μετέπειτα διοικητή του «Φρουρίου Κρήτη», που δεν υπέπεσαν στην αντίληψη του κ. Ρίχτερ αλλά ούτε και σ’ αυτούς που έσπευσαν ομοφώνως να τον βραβεύσουν -και ευτυχώς ανακάλεσαν, επίσης ομόφωνα>>.Και καταλήγει:

 

<<Τώρα που χάρη στην σεισμική αντίδραση όλης της Κρήτης η συγκεκριμένη προσπάθεια παραχάραξης της Ιστορίας έπεσε στο κενό αλλά ετοιμάζονται άλλες ας έχουμε το νου μας: να διαφυλάξουμε ως κόρη οφθαλμού την Ιστορία μας αλλά και να την συνδέσουμε με το επίκαιρο αίτημα για ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ και ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ, ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ και ΕΠΑΝΟΡΘΩΣΗ! Μόνο έτσι η Ιστορία δεν θα μπει στο Μουσείο αλλά θα καθοδηγεί τη ζωή και τη δράση των σύγχρονων Ελλήνων, στον αγώνα για ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ και ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ!>>.

Όσον αφορά τις  εκδηλώσεις στο Δίστομο έχουν ήδη ξεκινήσει και θα κορυφωθούν στις 10 Ιουνίου με την Επιμνημόσυνη Δέηση στο Μαυσωλείο των 218 σφαγιασθέντων.

TAGS:
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.