Ελλάδα: Δεν συμμετέχει στην «Ανακόντα 16» αποφεύγοντας να προκαλέσει τη Ρωσία

Ελλάδα: Δεν συμμετέχει στην «Ανακόντα 16» αποφεύγοντας να προκαλέσει τη Ρωσία

Έναν έξυπνο ελιγμό έκανε η χώρα μας και δεν συμμετέχει στην άσκηση «Ανακόντα 16», αποφεύγοντας έτσι την ένταση με την Μόσχα. Το πάτημα πάνω στο οποίο στηρίζει η Αθήνα την αποχή της, σύμφωνα με στρατιωτική πηγή, είναι ότι πρόκειται για εθνική άσκηση της Πολωνίας.

Επί της ουσίας βέβαια πρόκειται για άσκηση του ΝΑΤΟ καθώς όπως τονίζεται στην ιστοσελίδα των αμερικανικών δυνάμεων στην Ευρώπη, στην άσκηση συμμετέχουν 31000 στρατιώτες από 24 χώρες μέλη και μη μέλη.

Σύμφωνα με την Deutsche Welle αναφέρονται ως συμμετέχουσες χώρες η Αλβανία, Βουλγαρία, Καναδάς, Κροατία, Τσεχία, Εσθονία, Γερμανία, Ουγγαρία, Λιθουανία, Λετονία, ΠΓΔΜ, Πολωνία, Ρουμανία, Σλοβακία, Σλοβενία, Ισπανία, Τουρκία, Βρετανία και φυσικά ΗΠΑ.

Επίσης πληροφορίες απο την ίδια αναφέρουν πως συμμετέχουν και η Ουκρανία, η Γεωργία, η Σουηδία και η Φινλανδία.

Ειδικότερα θα συμμετέχουν 14.000 στρατιώτες από τις ΗΠΑ, 12.000 από την Πολωνία και 1.000 από την Βρετανία και θα χρησιμοποιηθούν 3000 οχήματα.

Στις ασκήσεις θα συμπεριλαμβάνονται και νυχτερινές επιθέσεις με ελικόπτερα και αντεπιθέσεις σε εφόδους από την ανατολή.

Επί της ουσίας δηλαδή, δεν συμμετέχουν απλά όλα τα μέλη της ανατολική πτέρυγας του ΝΑΤΟ αλλά και κάθε «πικραμένος» που λέει ο θυμόσοφος λαός μας.

Σε μια άσκηση λοιπόν για την οποία η Ρωσία έχει δείξει με δηλώσεις αξιωματούχων της ότι έχει ενοχληθεί και που για πρώτη φορά, όπως τονίζει το BBC, από τον Β Παγκόσμιο Πόλεμο γερμανικά τεθωρακισμένα περνάνε στην Πολωνία, η Αθήνα διαλέγει να μην συμμετέχει αποφεύγοντας έτσι περιττές εντάσεις.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Την ίδια ώρα ο ελληνικός στόλος ασκείται στο Αιγαίο σε νέα πειραματικά σχέδια και τακτικές εκτός ΝΑΤΟικών προτύπων.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.