Πρόκληση στον αγώνα Αλβανία-Ελβετία με αλβανικό πανό που κατηγορεί την Ελλλάδα για… εξόντωση 100.000 τσάμηδων μετά τον Β’ΠΠ!

Πρόκληση στον αγώνα Αλβανία-Ελβετία με αλβανικό πανό που κατηγορεί την Ελλλάδα για… εξόντωση 100.000 τσάμηδων μετά τον Β’ΠΠ!

(19.20)upd O Έλληνας πρέσβης μεταβαίνει στο υπουργείο Εξωτερικών της Αλβανίας, στα Τίρανα, προκειμένου να εκφράσει τη δυσαρέσκειά του για το θρασύτατο πανό στο Euro.

Ο υπουργός Εξωτερικών Ν.Κοτζιάς έχει καλέσει τους πρέσβεις της Αλβανίας και της Γαλλίας τη Δευτέρα προκειμένου να τους επιδώσει αυστηρό διάβημα ενώ αυστηρή επιστολή θα επιδοθεί στην έδρα της UEFA από το υπουργείο Εξωτερικών και τον υφυπουργό Αθλητισμού, Σταύρο Κοντονή.

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών, Ευστράτιος Ευθυμίου, απατώντας στην θρασύτατη πρόκληση των Αλβανών στον ποδοσφαιρικό αγώνα Αλβανίας-Ελβετίας που ανέδειξε το pronews.gr, δήλωσε τα εξής:

«H ανάρτηση πανό με προβοκατόρικο και προκλητικό περιεχόμενο στον αγώνα Αλβανίας-Ελβετίας συνιστά θρασύτατη ενέργεια. Η πρόκληση αυτή καταφανώς παραβιάζει τους κανονισμούς της UEFA που είναι υπεύθυνη για την αποτροπή ανάρτησης συνθημάτων με προκλητικό περιεχόμενο και η οποία θα πρέπει να λάβει άμεσα μέτρα για την τιμωρία των υπευθύνων.

Η Ελληνική Κυβέρνηση προβαίνει ήδη σε αυστηρές παραστάσεις διαμαρτυρίας προς την UEFA και τους Γάλλους διοργανωτές από τους οποίους αναμένουμε εξηγήσεις γιατί, παρά τα αυξημένα μέτρα ασφαλείας, δεν απετράπη η είσοδος του συγκεκριμένου προκλητικού πανό. Παράσταση γίνεται, επίσης, και προς την Αλβανική κυβέρνηση, από την οποία αναμένουμε να καταδικάσει την απαράδεκτη και προκλητική αυτή ενέργεια.

Είναι ολοφάνερο ότι αυτές οι προβοκατόρικες ενέργειες γίνονται από περιθωριακούς κύκλους που είναι δυσαρεστημένοι από την προσέγγιση Ελλάδας-Αλβανίας και από την επίσημη παραδοχή από το Αλβανικό Υπουργείο Εξωτερικών ότι δεν υφίσταται κανένα ζήτημα Τσαμουριάς».

Νέα Αλβανική πρόκληση εις βάρος της Ελλάδας κατά τη διάρκεια του ποδοσφαιρικού αγώνα Αλβανίας-Ελβετίας καθώς Αλβανοί φίλαθλοι σε μια προσπάθεια καλά μελετημένη που αποσκοπούσε στην διεθνοποίηση του “ζητήματος” ανήρτησαν πανό στα αγγλικά με τη φράση: “Η Ελλάδα είναι ένοχη. Θυμηθείτε τη γενοκτονία της Τσαμουριάς. Εκατό χιλιάδες Αλβανοί θύματα”. 

Η ανάρτηση του πανό-κεντρική εικόνα του άρθρου- έγινε λίγο πριν από την έναρξη του αγώνα που διεξάγεται στην πόλη Λανς της Γαλλίας που γίνεται στο γήπεδο Σταντ Μπολάρ στα πλαίσια του EURO 2016.

Σύμφωνα με τον κανονισμό της UEFA απαγορεύεται ρητά να αναρτούνται πανό με πολιτικό περιεχόμενο και οι υπεύθυνοι ασφαλείας του γηπέδου όφειλαν να το έχουν βρει κατά τον έλεγχο των οπαδών, καθώς ήταν γραμμένο στα αγγλικά.

Είναι βέβαιο ότι το ζήτημα θα εξεταστεί από την πειθαρχική επιτροπή της UEFA.

Yπενθυμίζουμε ότι σε κλοιό “τσάμηδων” διαδηλωτών είχε βρεθεί ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς κατά την επίσκεψη του στην Αλβανία.

Οι ομάδες περίπου 150 αυτοποκαλούμενων «Τσάμηδων» διαδηλωτών, και μάλιστα υπό την ανοχή των αλβανικών αρχών είχαν επιχειρήσει να εμποδίσουν την είσοδο του Νίκου Κοτζιά στο κτίριο του αλβανικού υπουργείου Εξωτερικών προκειμένου να συναντηθεί με τον ομόλογό του Ντιτμίρ Μπουσάτι.

Οι διαδηλωτές είχαν συγκεντρωθεί μπροστά στην είσοδο του αλβανικού ΥΠΕΞ και φώναζαν συνθήματα όπως «Τσαμουριά μητέρα μας περίμενέ μας» και «καταργείστε το εμπόλεμο».

Ενώπιον όμως του κινδύνου να τιναχθεί στον αέρα η επίσκεψη του κ. Κοτζιά στα Τίρανα, δόθηκε από την αλβανική κυβέρνηση εντολή στην αστυνομία να τους απομακρύνει σε μικρή απόσταση και όχι εντελώς όπου παρέμειναν συνεχίζοντας να φωνάζουν ανθελληνικά συνθήματα…

Στις επίσημες κοινές δηλώσεις, η πρώτη ερώτηση των Αλβανών δημοσιογράφων ήταν για την “Τσαμουριά” ενδεικτικό της προβοκάτσιας…

πηγή φωτογραφίας Reuters/Darren Staples

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.