ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Υπό την «ομπρέλα» των ρωσικών πυραύλων cruise Kalibr η τελική φάση της άσκησης «Παρμενίων 2016» (βίντεο – φωτογραφίες)

Υπό την «ομπρέλα» των ρωσικών πυραύλων cruise Kalibr η τελική φάση της άσκησης «Παρμενίων 2016» (βίντεο – φωτογραφίες)

Έντονη ήταν σήμερα, τελευταία ημέρα της διακλαδικής άσκησης «Παρμενίων 2016» η ρωσική ναυτική παρουσία στο Αιγαίο.

Μετά την εμφάνιση σκαφών του τουρκικού Στόλου κατά τη διάρκεια της χθεσινής αποβατικής άσκησης στο Χίο, (μεταξύ των τουρκικών πλοίων και η υπερσύγχρονη προδιαγραφών stealth τουρκική κορβέτα TCG Heybeliada F-511) υπήρξαν πληροφορίες στην έδρα του ρωσικού Στόλου ότι πιθανόν να υπήρχε ένταση στο Αιγαίο.

Σημειώνεται πως υπήρξαν συγκεκριμένα κωδικοποιημένα σήματα από το αρχηγείο του τουρκικού Στόλου στο Γιολτσούκ προς τις τουρκικές μανάδες επιφανείας που υπεκλάπησαν από τα ρωσικά συστήματα που επιβεβαίωναν τις σχετικούς φόβους.

Κρίθηκε επομένως ότι οι ρωσικές μονάδες, συγκεκριμένα οι δύο κορβέτες κλάσης Bayan Μ Serpukhov και Zelyony Dol, πλατφόρμες των ρωσικών βλημάτων cruise Kalibr έπρεπε να κάνουν ισχυρή την παρουσία τους στο Αιγαίο,

Να σημειωθεί πως πύραυλοι Kalibr ανήκουν στην κατηγορία 3M-54 Club(SS-N-27) στην έκδοση 3M-14/3M-14T με εμβέλεια 2500 χλμ. και από το σημείο που βρίσκονταν οι ρωσικές κορβέτες σε ελάχιστο χρόνο θα είχαν φτάσει στους στόχους τους…

Μάλιστα η μια από αυτές έκανε μια στάση στο ρωσικό αγκυροβόλιο που βρίσκεται ανοικτή της θαλάσσιας περιοχής της Λήμνου.

Η μια από αυτές έκανε μια στάση στο ρωσικό αγκυροβόλιο στη θαλάσσια περιοχή της Λήμνου.

 Όλα αυτά συνέβαιναν την ώρα που στον Έβρο οι ΕΔ πραγματοποιούσαν μια από τις μεγαλύτερες ασκήσεις για το 2016 με τη συμμετοχή όλων των μέσων (εναέριων και χερσαίων) εξαπολύοντας ένα καταιγισμό πυρός από πυροβόλα, με πολλαπλές προσβολές με πραγματικά πυρά από τα αεροσκάφη κρούσης, επιχειρήσεις αεραπόβασης και εγγύς υποστήριξης από τα επιθετικά ελικόπτερα Apache.

Η άσκηση η οποία ήταν εξαιτίας της έντασης από τις τουρκικές δηλώσεις περί  συνθήκης Λωζάννης αλλά και της έντονης παρουσίας στο Αιγαίο του τουρκικού ναυτικού είχε ιδιαίτερα ξεχωριστό συμβολισμό.  

Η απόκρουση κάθε η συντριβή κάθε προσπάθειας του εχθρού να  περάσει το φυσικό σύνορο του Έβρου προελαύνοντας προς τα δυτικά. Το παραπάνω δεν πρόκειται για ένα ακόμη σενάριο, αλλά αναφέρεται στα σχέδια του τουρκικού Στρατού «Βαριοπούλα» και «Νότιο Βέλος» (που αποκάλυψε η ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ) , για επιθετική κίνηση εναντίον των ελληνικών δυνάμεων.

Σε μια τέτοια περίπτωση  η οποία και βάσει των τελευταίων αποκαλύψεων δεν φαντάζει πλέον ως απλό σενάριο, αλλά ως υπαρκτό ενδεχόμενο όλη η περιοχή από τη Νότια Βαλκανική μέχρι και την Ν.Α. Μεσόγειο θα κινδύνευε να παρασυρθεί σε μια σύγκρουση άενυε προηγουμένου.

Αυτό δεν αφήνει την Μόσχα βέβαια καθόλου αδιάφορη και για αυτό το λόγο ο πλούς των δύο κορβετών στο Αιγαίο ο οποίος συνέπεσε με την άσκηση «Παρμενίων» αλλά και τη γενικότερη ένταση που επικρατεί στις ελληνο-τουρκικές σχέσεις δεν είναι καθόλου τυχαίος.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.