ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Δημοσίευμα των LA Times για το τζαμί στο Βοτανικό: «Η εισβολή εκατοντάδων χιλιάδων μουσουλμάνων δημιουργεί πρωτοφανείς συνθήκες για την Ελλάδα»

Δημοσίευμα των LA Times για το τζαμί στο Βοτανικό: «Η εισβολή εκατοντάδων χιλιάδων μουσουλμάνων δημιουργεί πρωτοφανείς συνθήκες για την Ελλάδα»

Δημοσίευμα των LA Times στις ΗΠΑ, κάνει ιδιαίτερη αναφορά στο ζήτημα της ανέγερσης του ισλαμικού τεμένους στον Βοτανικό. Το δημοσίευμα παίρνει αφορμή από την πρόσφατη διαμαρτυρία Ελλήνων πολιτών που προχώρησαν σε συμβολική κατάληψη του χώρου στο Βοτανικό, διαμαρτυρόμενοι για το γεγονός ότι θα διατεθεί για ξένους μετανάστες και όχι για την κάλυψη αναγκών Ελλήνων αστέγων και άλλων απόρων πολιτών.

Η αμερικανική εφημερίδα τονίζει ότι η Ελλάδα είναι μια χώρα όπου η εθνική ταυτότητα καθορίζεται από την Ορθόδοξη Χριστιανική πίστη, και ότι η ψήφιση του νομοσχεδίου τον περασμένο Οκτώβριο για την ανέγερση το ισλαμικού τεμένους αποτελεί πρόκληση, καθώς είναι αφενός η πρώτη φορά που το ελληνικό κράτος χρηματοδοτεί την κατασκευή τζαμιού μετά την απελευθέρωση το 1830 και μάλιστα θα ξοδέψει το υπέρογκο ποσό των 887.000 ευρώ σε εποχή βαθειάς κρίσης και οικονομικής δυσανεξίας.

Ακόμα και έτσι, όμως, σημειώνει το αμερικανικό δημοσίευμα, το ισλαμικό τέμενος που σχεδιάζεται να κτιστεί στο Βοτανικό δεν θα αρκεί για να καλύψει τις ανάγκες των εκατοντάδων χιλιάδων μουσουλμάνων μεταναστών που έχουν εισρεύσει στην Αττική – μόνο – τα τελευταία χρόνια.

Μάλιστα εξηγεί ότι είναι αυτή ακριβώς η ανεξέλεγκτη εισβολή μεταναστών και προσφύγων τα τελευταία δύο χρόνια, σε συνδυασμό με την “αριστερίστικη κυβέρνηση” του ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος συνειδητά προωθεί την ανέγερση του τζαμιού, που έχουν δημιουργήσει μια πρωτοφανή κατάσταση για την Ελλάδα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Στην συνέχεια κάνει μια σύντομη αναδρομή στο ιστορικό της αντιπαράθεσης για την ανέγερση ισλαμικού τεμένους στο χώρο της Αττικής, θυμίζοντας ότι το 2003 ο Μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής ήταν αυτός που απέτρεψε την ανέγερση τζαμιού δίπλα στο Αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος», λέγοντας πώς κάτι τέτοιο «θα αλλοίωνε την πολιτιστική εικόνα της χώρας» και «οι επισκέπτες θα νόμιζαν ότι έρχονταν σε μία μουσουλμανική χώρα». Και είχε απόλυτο δίκιο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.