ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Γενοκτονία των Ποντίων: Με πυρρίχιο χορό στο Σύνταγμα τιμούν την επέτειο (φωτό, βίντεο)

Γενοκτονία των Ποντίων: Με πυρρίχιο χορό στο Σύνταγμα τιμούν την επέτειο (φωτό, βίντεο)

Με την επίσημη αλλαγή της προεδρικής φρουράς με Ευζώνους που φορούν τη στολή του Πόντιου αντάρτη ξεκίνησαν οι εκδηλώσεις της επετείου της Γενοκτονίας των Ποντίων στην πλατεία Συντάγματος. 

Η κεντρική πλατεία της πρωτεύουσας κατακλύστηκε απο παραδοσιακές στολές του Πόντου, με άτομα κάθε ηλικίας να έχουν προσέλθει στο κάλεσμα της Παμποντιακής Ομοσπονδίας για να αποτίσουν φόρο τιμής στις 353.000 αθώες ψυχές που χάθηκαν από τους Τούρκους. Αμέσως μετά την αλλαγή της φρουράς θα απευθύνουν χαιρετισμούς μέλη των ποντιακών οργανώσεωνμ αλλά και ακαδημαϊκοί.

Στη συνέχεια θα ακολουθήσει επιμνημόσυνη δέηση, κατάθεση στεφάνου, η ανάκρουση του εθνικού ύμνου και ποντιακά συγκροτήματα θα ταξιδέψουν τους παρευρισκόμενους στις γειτονιές των πατρίδων τους. Στις 20:00 θα ξεκινήσει πορεία με προορισμό την πρεσβεία της Τουρκίας στην Αθήνα, όπου μέλη των ποντιακών οργανώσεων θα επιδώσουν ψήφισμα. 

Στην πλατεία Συντάγματος υπάρχουν ενημερωτικά περίπτερα από σωματεία των Ποντίων, όπου με οπτικοακουστικά και έντυπα μέσα προβάλλουν την ιστορία του ποντιακού ελληνισμού, καθώς και τα γεγονότα που οδήγησαν στη Γενοκτονία.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη GreekGateway.com  (@greekgateway) στις

Μάι 19, 2017, 7:27πμ PDT

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.