Πρόκληση εντός των τειχών: Αλβανοί μαθητές τραγουδούν για τη «Μεγάλη Αλβανία»… σε εκδρομή στην Κέρκυρα! (βίντεο)

Πρόκληση εντός των τειχών: Αλβανοί μαθητές τραγουδούν  για τη «Μεγάλη Αλβανία»… σε εκδρομή στην Κέρκυρα! (βίντεο)

Μια ακόμα άκρως προκλητική ενέργεια από Αλβανούς αυτή τη φορά μαθητές οι οποίοι στο πλαίσιο σχολικής εκδρομής στη Κέρκυρα προκάλεσαν έντονες αντιδράσεις με αποτέλεσμα να κριθούν ανεπιθύμητοι και να εκδιωχθούν από το ξενοδοχείο στο οποίο διέμεναν.

Αναλυτικά, μαθητές λυκείου από την Αλβανία που επισκέφθηκαν την Κέρκυρα, στο πλαίσιο σχολικής πενθήμερης εκδρομής, τραγούδησαν εθνικιστικό τραγούδι που αναφέρεται στη «Μεγάλη Αλβανία» και διεκδικεί το νησί του Ιονίου.

Τον τελευταίο καιρό είναι συχνό φαινόμενο η κύρια έκφραση του εθνικισμού των Αλβανών να ταυτίζεται με τον ανθελληνισμό.

«Μας φωνάζουν τα εδάφη μας και τα βουνά μας, εμείς είμαστε ένα έθνος, η “Μεγάλη Αλβανία”. Είμαστε ερυθρόμαυροι, εγώ με εσένα είμαστε κόκκινο και μαύρο», λένε μεταξύ άλλων οι στίχοι, που τραγούδησαν οι μαθητές της γειτονικής χώρας.

Η προκλητική τους αυτή κίνηση αποτέλεσε ο λόγος που τους έδιωξαν από το ξενοδοχείο όπου διέμεναν στο νησί.

Πηγές αναφέρουν ότι το περιστατικό έγινε αμέσως γνωστό στο νησί με αποτέλεσμα κανένα ξενοδοχείο να μην δέχεται να τους φιλοξενήσει, έτσι γύρισαν πίσω στη χώρα τους.

Και δεν είναι να απορεί κανείς, όταν μέσα στα αλβανικά σχολεία οι μαθητές κάνουν για παράδειγμα γεωγραφία και στο βιβλίο αναφέρονται ελληνικές περιοχές ως «αλβανικές», και όταν στην ιστορία τους μαθαίνουν για τους «κακόμοιρους» τσάμηδες και συμμάχους των Ναζί που εκδιώχθηκαν από την Ελλάδα.

Υπενθυμίζεται ότι μόλις προχθες η συμμορία του εθνικιστή ΑΛβανού Ταχίρ Βελίου κατέβασε την ελληνική σημαία και βεβήλωσε το Μνημείο του Θύμιου Λιώλη στην Κρανιά, στη καρδιά της Ελληνικής μειονότητας, εκεί όπου πριν λίγες ημέρες τιμήθηκαν οι πεσόντες!

Ο Ταχίρ Βέλιου μαζί με άλλα μέλη του Ακραίου κινήματος που έχει δημιουργήσει, κατέβασαν την Ελληνική σημαία, την έσκισαν και στη συνέχεια την έκαψαν, ενώ σήμερα τα έβαλαν και με τον Αρχιεπίσκοπο Αναστάσιο…

Αυτά είναι τα αποτελέσματα της πολιτικής Ε.Ράμα ο οποίος σήμερα δεν δίστασε να δει και γκρίζες ζώνες στο Ιόνιο, ακολουθώντας τα χνάρια του  φίλου και συμμάχου του Ερντογάν διεκδικώντας λίγο πριν από τις αλβανικές εκλογές, δικαιώματα στα κοιτάσματα υδρογονανθράκων του Ιονίου.  

Το αποκαλούμενο και ως Ιόνιο 2 βρίσκεται βόρεια της Κέρκυρας και νότια της Αλβανίας, εντός φυσικά των ελληνικών χωρικών υδάτων.Πλούσιο σε υδρογονάνθρακες, έχει προκαλέσει όπως είναι φυσικό το έμπρακτο ενδιαφέρον κολοσσών της διεθνούς ενέργειας, οι οποίοι και θα ξεκινήσουν την διερεύνηση από το αμέσως επόμενο έτος.

Μόνο που ξαφνικά και ως…δια μαγείας η Αλβανία άρχισε να αμφιβάλλει και να αμφισβητεί σε βαθμό εγκληματικών ενεργειών, όπως θα διαβάσετε παρακάτω,συμφωνίες που έχουν υπογραφτεί εδώ και χρόνια και οι οποίες αναγνωρίζουν την ελληνική κυριαρχία στο επίμαχο οικόπεδο.

Λίγο πριν από τις εκλογές, η κυβέρνηση Ραμα θεωρεί τώρα ότι οι συμφωνίες της Ελλάδας με τις πολυεθνικές της διεθνούς ενέργειας είναι παράτυπες και ζητά από την Ελλάδα να…πάρει άδεια από τα Τίρανα προκειμένου να ξεκινήσουν οι έρευνες!

Πάντως, ελληνικές πηγές που γνωρίζουν καλά την θρασύτατη υπόθεση  δηλώνουν πρόκειται περί προεκλογικής θαλασσολογίας του Ράμα και ότι η Ελλάδα δεν θα μπει σε διαπραγμάτευση 4 εβδομάδες πριν από τις εκλογές

Την ίδια στιγμή στα Σκόπια επικρατεί αναταραχή ύστερα από συνέντευξη του πρώην υποδιοικητή της CIA Στιβεν Μέγιερ σε σερβική εφημερίδα, ο οποίος αποκαλύπτει αλλαγή συνόρων στα Βαλκάνια.

Δείτε το βίντεο:

Η είδηση βέβαια στα Αλβανικά μέσα έχει βγει εδώ και καιρό όμως τώρα έγινε γνωστή στην Ελλάδα…

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.