ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Το Ιράν διαμαρτύρεται: Οι νέες αμερικανικές κυρώσεις σε βάρος της Τεχεράνης παραβιάζουν την πυρηνική συμφωνία

Το Ιράν διαμαρτύρεται: Οι νέες αμερικανικές κυρώσεις σε βάρος της Τεχεράνης παραβιάζουν την πυρηνική συμφωνία

Στην Κοινή Επιτροπή για την JCPOA (την συμφωνία για τον περιορισμό του ιρανικού πυρηνικού προγράμματος) διαμαρτυρήθηκε το Ιράν για τις κυρώσεις που επέβαλαν σε βάρος του οι ΗΠΑ τον Ιούλιο, υποστηρίζοντας πως παραβιάζουν την πυρηνική συμφωνία της Τεχεράνης με τις μεγάλες δυνάμεις, δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος του ιρανικού κοινοβουλίου σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters, που αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Η Κοινή Επιτροπή δημιουργήθηκε για να επιβλέπει την εφαρμογή της πυρηνικής συμφωνίας (γνωστής και με τα αρχικά JCPOA) που υπογράφηκε το 2015 από το Ιράν και τις έξι μεγάλες δυνάμεις, στις οποίες περιλαμβάνονταν οι ΗΠΑ. Οδήγησε στην άρση των περισσότερων κυρώσεων σε βάρος της Τεχεράνης ως αντάλλαγμα για τον περιορισμό του πυρηνικού προγράμματός της.

«Η ιρανική αρχή που επιβλέπει την εφαρμογή της JCPOA εξέτασε τις νέες αμερικανικές κυρώσεις (σε βάρος της Τεχεράνης) και αποφάσισε ότι αντιβαίνουν σε τμήματα της πυρηνικής συμφωνίας», δήλωσε ο Αλί Λαριτζανί, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Tasnim.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Το Ιράν έχει διαμαρτυρηθεί στην Κοινή Επιτροπή για την JCPOA για την παραβίαση της συμφωνίας από την Αμερική», πρόσθεσε.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.