ΗΠΑ: Δεν στοχεύουμε σε αλλαγή του καθεστώτος της Βόρειας Κορέας

ΗΠΑ: Δεν στοχεύουμε σε αλλαγή του καθεστώτος της Βόρειας Κορέας

«Δεν στοχεύουν» στην αλλαγή καθεστώτος στην Βόρεια Κορέα οι ΗΠΑ ή στην επιτάχυνση της διαδικασίας επανένωσης της κορεατικής χερσονήσου, διαβεβαίωσαν σήμερα οι υπουργοί Άμυνας και Εξωτερικών των ΗΠΑ.

Ο Τζιμ Μάτις και ο Ρεξ Τίλερσον επισήμαναν, σε ένα άρθρο τους που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Wall Street Journal, ότι οι ΗΠΑ «δεν αναζητούν καμιά δικαιολογία προκειμένου να σταθμεύουν τα στρατεύματά τους στο βόρειο τμήμα της αποστρατικοποιημένης ζώνης (στα σύνορα, δηλαδή, μεταξύ της Βόρειας Κορέας και της Νότιας Κορέας). Δεν έχουμε καμιά επιθυμία να προκαλέσουμε κακό στον λαό της Βόρειας Κορέας που ήδη υποφέρει πολύ και που δεν πρέπει να συγχέεται με το εχθρικό καθεστώς της Πιονγκγιάνγκ».

Το μήνυμα που στέλνουν οι δύο Αμερικανοί υπουργοί έρχεται σε αντίθεση με τις «πολεμικές» δηλώσεις που έκανε όλη την περασμένη εβδομάδα ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ έπειτα από την εκτόξευση δύο διηπειρωτικών βαλλιστικών πυραύλων από την Πιονγκγιάνγκ. Επιπλέον, οι δύο υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι της αμερικανικής κυβέρνησης επιδιώκουν να καθησυχάσουν την Κίνα όσον αφορά τις προθέσεις της Ουάσινγκτον. Εξάλλου, η πρόσφατη εγκατάσταση μιας αμερικανικής αντιπυραυλικής ασπίδας (THAAD) στη Νότια Κορέα προκάλεσε τη δυσφορία του Πεκίνου.

«Εάν η Κίνα επιθυμεί να διαδραματίσει έναν ενεργότερο ρόλο για να εγγυηθεί την ειρήνη και τη σταθερότητα –από την οποία όλοι εμείς, και πρωτίστως η ίδια η Κίνα θα αντλήσουμε τα μεγαλύτερα οφέλη– (σ.σ. τότε το Πεκίνο) πρέπει να αποφασίσει να ασκήσει με αποφασιστικό τρόπο την διπλωματική και εμπορική επιρροή του στη Βόρεια Κορέα» τονίζουν οι δύο άνδρες.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Χθες ο διευθυντής της CIA, Μάικ Πόμπεο, δήλωσε ότι μια σύρραξη με τη Βόρεια Κορέα δεν είναι άμεσα «επικείμενη».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.