ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Είμαστε βέβαιοι ότι Ελεωνόρα θα δοξάσει (και αυτή...) το όνομα της Ελλάδας στην Ευρωβουλή!

Νίκος Νικολόπουλος: “Δεν υπάρχουν ράμματα για τη… γούνα του Ράμα;”

Νίκος Νικολόπουλος: “Δεν υπάρχουν ράμματα για τη… γούνα του Ράμα;”

Οι Βορειοηπειρώτες έχουν αφεθεί στην τύχη τους και ο Αλβανικός εθνικισμός προελαύνει ισοπεδωτικά στη Χειρμάρρα και σ’ άλλες πόλεις της Β. Ηπείρου. Το προγκρόμ των διώξεων δεν έχει προηγούμενο, τη στιγμή που εμείς εδώ στην Ελλάδα ακολουθούμε την «ενδοτική» τακτική της εκκωφαντικής σιωπής…

Στη Χειμάρρα, αλλά και σε άλλες πόλεις της Βορείου Ηπείρου, οι μπουλντόζες του Ράμα εργάζονται νυχθημερόν και ισοπεδώνουν τους κόπους μιας ζωής δεκάδων βορειοηπειρωτών. Κατεδαφίζονται ξενοδοχεία, επιχειρήσεις, σπίτια και υλοποιείται το σχέδιο του Ράμα, που προβλέπει απηνή διωγμό και εξόντωση των Ελλήνων της Βορείου Ηπείρου!

Ο Ράμα έβαλε σε εφαρμογή το σχέδιο του από πέρυσι και προχωράει ακάθεκτος στην υλοποίηση του, αφού δεν υπάρχει ουσιαστική αντίδραση από την Ελλάδα. Μόνο, μια, δύο «ψόφιες» ανακοινώσεις και μία ακόμη πιο αιχμηρή έχει εκδώσει το Υπουργείο Εξωτερικών και πέραν τούτου ουδέν…

Οι Βορειοηπειρώτες, που βλέπουν τις περιουσίες τους να καταστρέφονται, εκλιπαρούν να σταθεί η Ελλάδα στο πλευρό τους. Όμως μέχρι τώρα οι εναγώνιες εκκλήσεις τους δεν έχουν βρει ανταπόκριση.

Το Κόμμα της Ένωσης των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων εκπέμπει SOS και ζητάει να συζητηθεί το θέμα στην Ελληνική Βουλή. Η περιοχή της Χειμάρρας και ολόκληρος ο βορειοηπειρωτικός Ελληνισμός νοιώθουν ότι η Ελλάδα τους έχει εγκαταλείψει και ο Ράμα ανεμπόδιστα εφαρμόζει το σχέδιο του ξεριζωμού τους και του αφελληνισμού της Βορείου Ηπείρου.

Μετά από όλα αυτά, γίνεται αντιληπτό πως με την εώς τώρα στάση της η Αλβανία τυπικά αλλά και ουσιαστικά δεν επιθυμεί να ενταχθεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση, καθώς εάν επιθυμούσε ένα τέτοιο σενάριο να πραγματοποιηθεί, αφενός δεν θα προέβαινε σε σωρεία προκλήσεων και καταπάτησης του Διεθνούς Δικαίου, και αφετέρου θα προσπαθούσε να προωθήσει διακρατικές σχέσεις που θα διευκόλυναν την μετάβαση της από μια Βαλκανική χώρα γεμάτη πόνο, εγκληματικότητα και βάσανα, σε μια κανονική ευρωπαϊκή χώρα.

Τέλος, σαν Έλληνας δεν μπορώ να πω πως είμαι ικανοποιημένος από τις διαχρονικές αντιδράσεις εκ μέρους του ελληνικού ΥΠΕΞ. Φαίνεται πως η ακολουθούμενη πολιτική της μη παρέμβασης, και της περιορισμένης χρήσης αντίμετρων μας οδήγησε στο σήμερα όπου εκατοντάδες Έλληνες βρίσκονται με την πλάτη στον τοίχο και φυσικά εκτός των περιουσιών που με κόπο κατάφεραν να αποκτήσουν. Είναι ΧΡΕΟΣ μας, ως δημοκρατικά ευνομούμενη πολιτεία, να μπορέσουμε να προστατεύσουμε τα συμφέροντα και τις αξίες των ανθρώπων που βρίσκονται και υπερασπίζονται το εθνικό συμφέρον και εκτός της πατρίδας μας.

Είναι ΧΡΕΟΣ μας να σεβαστούμε την μνήμη και να μην την οδηγήσουμε στην λήθη.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ, ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΕΛΛΑΔΟΣ, ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.