ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Μπουτάρης: Αφού αποκάλεσε τα Σκόπια «Μακεδονία» τώρα δηλώνει «αδιάφορος» για όσους τον επικρίνουν

Μπουτάρης: Αφού αποκάλεσε τα Σκόπια «Μακεδονία» τώρα δηλώνει «αδιάφορος» για όσους τον επικρίνουν

Συνέχεια στον θόρυβο που προκάλεσαν οι δηλώσεις του σε Μέσα Ενημέρωσης των Σκοπίων με τις οποίες αποκάλεσε τη γειτονική χώρα Μακεδονία, δίνει σήμερα ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης υποστηρίζοντας μεταξύ άλλων ότι τα βρισίδια που ακούει τον αφήνουν παγερά αδιάφορο!

«Αυτό τον περίεργο θόρυβο που δημιουργήθηκε επειδή είπα τα Σκόπια “Μακεδονία”, το περνάω παγερά αδιάφορος διότι η αναζωπύρωση τέτοιων περιστατικών μόνο κακό κάνει σε αυτή την προσπάθεια ανάπτυξης καλύτερων σχέσεων» είπε ο Γιάννης Μπουτάρης .

« Κάθε προσπάθεια σπίλωσης αυτής της κατάστασης είναι και εθνικά επικίνδυνη διότι η θέση της Ελλάδας είναι μια συνθέτη ονομασία. Όταν έχουμε τους εθνοκάπηλους οι οποίοι λένε αυτό είναι και τίποτα άλλο, το μόνο που καταφέρνουν είναι να κρατάνε στην επιφάνεια μια διαμάχη, που πρέπει να πάψει. Το θέμα με όλα τα βρισίδια που ακούω με αφήνουν παγερά αδιάφορo», τόνισε επίσης ο κ. Μπουτάρης και πρόσθεσε ότι έχει μιλήσει πριν φύγει για τα Σκόπια με τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά ο οποίος και τον ενθάρρυνε να πραγματοποιήσει την επίσκεψη.

Επιπλέον, ο κ. Μπουτάρης αναφέρθηκε στο ταξίδι του στα Σκόπια και τις επαφές που είχε εκεί. «Το ταξίδι ήταν συνέχεια της επίσκεψης του υπουργού Δημητρόφ, στη Θεσσαλονίκη. Έρχονται πάνω από ένα εκατομμύριο Σκοπιανοί στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης είτε για διακοπές είτε για διασκέδαση. Όταν λέμε ότι θέλουν να γίνουμε Μητρόπολη των Βαλκανίων δεν γίνεται αυτό με τα λόγια. Πρέπει να αναπτύσσεις καλές σχέσεις και να είσαι μπροστά», ανέφερε.

Δείτε όσα δήλωσε στα βίντεο του thestival.gr:

https://www.youtube.com/watch?time_continue=1&v=xk-mNRwFoi0

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.