Μ.Νίμιτς: “Καλή διάθεση από Ελλάδα-πΓΔΜ για εξεύρεση λύσης”

Μ.Νίμιτς: “Καλή διάθεση από Ελλάδα-πΓΔΜ για εξεύρεση λύσης”

Μετά τη σημερινή συνάντησή του με τους αντιπροσώπους των δύο χωρών, Αδαμάντιο Βασιλάκη και Ζόραν Γιόλεφσκι, στην έδρα του διεθνούς οργανισμού, ο προσωπικός απεσταλμένος του γενικού γραμματέα του ΟΗΕ στις συνομιλίες μεταξύ Ελλάδας και πΓΔΜ Μάθιου Νίμιτς, τόνισε ότι συζήτησαν παλιές και νέες ιδέες των δυο πλευρών, ενώ ο ίδιος παρουσίασε κάποιες προτάσεις που θα εξεταστούν στις δυο πρωτεύουσες.

Επίσης, επισήμανε ότι τόσο κατά τη διάρκεια των χθεσινών χωριστών συναντήσεων, όσο και στη σημερινή κοινή συνάντηση «έγινε μια ανασκόπηση σε ποιο σημείο βρίσκονται οι συνομιλίες».

Ο Μ. Νίμιτς υποστήριξε ότι υπάρχει «καλή διάθεση» και από τις δύο πλευρές για εξεύρεση λύσης και πως αναμένεται σε κατοπινό στάδιο -χωρίς να διευκρινίσει πότε- να γίνει νέα συνάντηση στη Νέα Υόρκη ή να πραγματοποιήσει επίσκεψη στην περιοχή.

Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκε το «Μνημόνιο Κατανόησης» που είχε αποστείλει ο υπουργός Εξωτερικών, Δημήτρης Αβραμόπουλος, στον ομόλογό του της ΠΓΔΜ.

Ο πρέσβης κ. Βασιλάκης δήλωσε ότι «η Ελλάδα συμμετέχει εποικοδομητικά και στηρίζει με συνέπεια τις διαπραγματεύσεις υπό τον ΟΗΕ και την εντολή του κ.Νίμιτς προσωπικά», προσθέτοντας ότι «στο πλαίσιο αυτό καταθέσαμε συγκεκριμένη πρόταση για την υπογραφή Μνημονίου Κατανόησης μεταξύ των δύο πλευρών, που σκοπό έχει να δώσει ώθηση στη διαδικασία καθορίζοντας τις παραμέτρους λύσης».

Καταλήγοντας, ο κ. Βασιλάκης ανέφερε ότι «μέχρι στιγμής, δεν έχει υπάρξει απάντηση από την άλλη πλευρά ως προς τις ουσιαστικές παραμέτρους της πρότασής μας».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.