ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Ρωσος απεσταλμένος στον ΟΗΕ: Ετοιμάζουν προβοκάτσια στο Ιντλίμπ με συνδρομή των ΗΠΑ

Ρωσος απεσταλμένος στον ΟΗΕ: Ετοιμάζουν προβοκάτσια στο Ιντλίμπ με συνδρομή των ΗΠΑ

Η Ρωσία ευελπιστεί ότι η κυβέρνηση των ΗΠΑ θα κάνει προσπάθειες να εμποδίσει τρομοκράτες να χρησιμοποιήσουν χημικά όπλα στη Συρία, ανέφερε ο Ρώσος Πρεσβευτής στα Ηνωμένα Έθνη Ανατόλι Αντόνοφ σε δήλωσή του.

«Ευελπιστούμε ότι οι ΗΠΑ θα κάνουν ότι περνά από το χέρι τους για να εμποδίσουν τη χρήση χημικών όπλων από τρομοκράτες και πως θα δράσουν υπεύθυνα», τόνισε ο Αντόνοφ και επεσήμανε ότι η Ρωσία έχει προειδοποιήσει αξιωματούχους των ΗΠΑ να μην διεξάγουν επιθέσεις στη Συρία.

Ο Ρώσος απεσταλμένος υπογράμμισε ότι η ρητορική που αναπτύσσεται σχετικά με μια πιθανή χρήση χημικών όπλων από τη Δαμασκό, μπορεί να αξιοποιηθεί ως σήμα στις τρομοκρατικές ομάδες και τις «ψευδο-ανθρωπιστικές» οργανώσεις, όπως είναι τα Λευκά Κράνη για να σκηνοθετήσουν άλλη μια προβοκάτσια.

Επιπλέον ο Ρώσος απεσταλμένος στον ΟΗΕ, επεσήμανε ότι ειδικές δυνάμεις του Ηνωμένου Βασιλείου προετοιμάζονται για μια ακόμη ψεύτικη χημική επίθεση στη Συρία, ως πρόσχημα για να διεξαχθούν πυραυλικές επιδρομές από τη Δύση.

«Αυτή η προβοκάτσια που ετοιμάζεται με την ενεργό εμπλοκή Βρετανικών Ειδικών Δυνάμεων, μπορεί να αποτελέσει το πρόσχημα για του δυτικό «τρίο» (Ουάσιγκτον, Λονδίνο, Παρίσι) προκειμένου να διεξάγουν μια ακόμη πυραυλική επίθεση κατά του συριακού στρατού και πολιτικών υποδομών, είπε ο Αντόνοφ.

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας προειδοποίησε νωρίτερα αυτή την εβδομάδα ότι ο ηγέτης της τρομοκρατικής ομάδας Ταχριρ αλ-Σαμ, που συνδέεται με την Τζαμπχάτ Νούσρα, άλλη τρομοκρατική οργάνωση με διασυνδέσεις με την αλ Κάιντα, σχεδιάζουν μια χημική επίθεση κατά αμάχων στο Ιντλίμπ προκειμένου να προκαλέσουν δυτικά έθνη να αντιδράσουν κατά της Δαμασκού.

Επιπλέον, εκτός από τις συγκεκριμένες τρομοκρατικές ομάδες, εκατοντάδες τζιχαντιστές φτάνουν στην περιφέρεια από άλλα μέρη της Συρίας, σύμφωνα με τη Δαμασκό.

Νωρίτερα, η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Χέδερ Νάουερτ δήλωσε ότι ανώτεροι διμπλωμάτες των ΗΠΑ συζήτησαν με τον Ρώσο Πρεσβευτή στον ΟΗΕ, Ανατόλι Αντόνοφ για την κατάσταση στη Συριακή περιφέρεια Ιντλίμπ.

«Ο πρεσβευτής Τζέφρει και ο πρεσβευτής Σάτερφελντ συναντήθηκαν νωρίτερα εντός της εβδομάδας με τον Ρώσο πρεσβευτή στα Ηνωμένα Έθνη αναφορικά με τις αυξημένες ανησυχίες για το τι θα μπορούσε να συμβεί στο Ιντλίμπ», είπε η Νάουερτ στους δημοσιογράφους και πρόσθεσε ότι υπάρχουν ανησυχίες για πιθανό χτύπημα της συριακής κυβέρνησης στο Ιντλίμπ και για τις επιπτώσεις που θα είχε στους πολίτες και τις υποδομές.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με το Ρωσικό υπουργείο Άμυνας, εκπρόσωποι των αυτοαποκαλούμενων Λευκών Κρανών, έχουν ήδη λάβει μεγάλη ποσότητα τοξικών ουσιών σε αποθήκη που χρησιμοποιείται από μαχητές στην περιφέρεια Ιντλίμπ.

«Μέρος του φορτίου αυτού, μέσα σε βαρέλια χωρίς διακριτικά μεταφέρθηκε αργότερα σε άλλη στρατιωτική βάση στο νότιο τμήμα της περιφέρειας Ιντλίμπ, προκειμένου να σκηνοθετηθεί χημική επίθεση με ψεύτικες σημαίες και ακολούθως να κατηγορηθούν οι κυβερνητικές δυνάμεις για τη χρήση τοξικών ουσιών κατά αμάχων», δήλωσε ο στρατηγός Alexei Tsygankov επικεφαλής του ρωσικού κέντρου για τη συριακή συμφιλίωση.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Συγκεκριμένα, η ομάδα Λευκά Κράνη σχεδιάζει να μαγνητοσκοπήσει βίντεο στη Συρία για μέσα ενημέρωσης της Μέσης Ανατολής αλλά και αγγλόφωνα, αφού σκηνοθετήσει με ψεύτικες σημαίες, χημική επίθεση, με στόχο μια βίαιη αποσταθεροποίηση της κατάστασης στην πολύπαθη από τον πόλεμο χώρα, σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.