ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

«Φωτιές» άναψε ο χρησμός του Αναστασιάδη για το Κυπριακό: «Νέα αποτυχία αλλάζει τα δεδομένα»

«Φωτιές» άναψε ο χρησμός του Αναστασιάδη για το Κυπριακό: «Νέα αποτυχία αλλάζει τα δεδομένα»

Με μία αινιγματική δήλωση ο πρόεδρος της Κύπρου, Νίκος Αναστασιάδης εξέφρασε τον φόβο του για το τι μπορεί να συμβεί να πέσουν πάλι στο κενό οι συνομιλίες για την επίλυση του Κυπριακού.

«Μια νέα αποτυχία των συνομιλιών στο Κυπριακό θα αλλάξει ενδεχόμενα άρδην τη βάση του διαλόγου, όχι γιατί εμείς το επιθυμούμε, αλλά γιατί εκ των γεγονότων ενδεχόμενα να υπάρξουν άλλες σκέψεις είτε από τους εμπλεκόμενους, είτε από τους ενδιαφερόμενους και αυτό θα ήταν το χείριστο» ανέφερε χαρακτηριστικά σε συνέντευξή του στο ΚΥΠΕ ο πρόεδρος Αναστασιάδης.

Για το αν είναι δυνατή η επανέναρξη των διαπραγματεύσεων, ο κ. Αναστασιάδης ανέφερε:

«Αν κρίνω από τις δηλώσεις Τούρκων επισήμων ή από την άτυπη συνάντηση που είχαμε με τον κ. Ακιντζί στις 16 Απριλίου, δεν θα έλεγα ότι υπήρξε η αναμενόμενη πρόοδος που να ενθαρρύνει τον ΓΓ του ΟΗΕ να αναλάβει μια νέα πρωτοβουλία ή να συγκαλέσει μια νέα σύνοδο».

Ο κ. Αναστασιάδης είπε πάντως ότι θα τονίσει και πάλι στις προσεχείς συναντήσεις του στην έδρα του ΟΗΕ την αποφασιστικότητά του για διάλογο, σημειώνοντας παράλληλα το σημαντικό ρόλο, που θα πρέπει να διαδραματίσει το Συμβούλιο Ασφαλείας τόσο σε ό,τι αφορά μια νέα διάσκεψη για την Κύπρο και την εφαρμογή μιας ενδεχόμενης λύσης όσο και στο θέμα της παραμονής της ειρηνευτικής δύναμης των Ηνωμένων Εθνών στο νησί.

Παράλληλα ο κ. Αναστασιάδης υπογράμμισε τη σημασία της διακυβερνητικής συμφωνίας Κύπρου και Αιγύπτου αναφορικά με τον απευθείας υποθαλάσσιο αγωγό μεταφοράς φυσικού αερίου, που θα υπογραφεί στη Λευκωσία τόσο για την Κύπρο, όσο και για την περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Επίσης αναφέρθηκε και στα οφέλη της Κύπρου από τις Τριμερείς Συνεργασίες με γειτονικά κράτη, προσθέτοντας ότι θεμελιώνουν τις άριστες σχέσεις.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.