ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Επιμένει σε ίδρυση ναυτικής βάσης στα κατεχόμενα δημοσίευμα της Μιλλιέτ – Tι αναφέρει

Επιμένει σε ίδρυση ναυτικής βάσης στα κατεχόμενα δημοσίευμα της Μιλλιέτ – Tι αναφέρει

“Ζωτικής σημασίας” χαρακτηρίζει την ίδρυση ναυτικής βάσης στα κατεχόμενα ο απόστρατος Τούρκος αντιναύαρχος Τζεμ Γκιουρντενίζ, υποστηρίζοντας ότι η Τουρκία για να διασφαλίσει την στρατιωτική παρουσία της στο νησί χρειάζεται εκτός από δυνάμεις ξηράς και μια ναυτική βάση.

Έπειτα από τις χθεσινές δηλώσεις του Τούρκου Προέδρου Ταγίπ Ερντογάν ο οποίος διέψευσε ότι σχεδιάζεται ίδρυση ναυτικής βάσης στα κατεχόμενα η πιο κοντινή απόσταση από την Τουρκία στην Κύπρο είναι 100 χλμ., από την περιοχή Τάσουτζου, της Μερσίνας, αλλά εκεί δεν υπάρχει ναυτική βάση.

«Η πιο κοντινή ναυτική βάση είναι αυτή του Ακσάζ, αλλά για να κερδίσουμε 20 ώρες πρέπει να εγκαθιδρύσουμε μία βάση στο νησί», ανέφερε.

Σχολιάζοντας τη δήλωση του Τούρκου Προέδρου ότι θα αυξηθεί ο αριθμός των στρατευμάτων στα κατεχόμενα, ο Τούρκος αντιναύαρχος είπε ότι διασφαλίζει το μέλλον και τη σημαντική γεωστρατηγική θέση της Τουρκίας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με την εισηγητική έκθεση του πολεμικού ναυτικού της Τουρκίας ίδρυση βάσης στα κατεχόμενα «εκτός της διασφάλισης των κυριαρχικών δικαιωμάτων της ‘βόρειας Κύπρου’ θα διαφυλάσσει τα δικαιώματα και συμφέροντα της Τουρκίας στην ανατολική Μεσόγειο, θα εμποδίσει παραβιάσεις στις θαλάσσιες ενεργειακές ζώνες και θα εξοπλίσει τη βόρεια Κύπρο και την Τουρκία με ισχυρότερα διαπραγματευτικά χαρτιά που θα προκύψουν».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.