ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Κυβέρνηση για ΠΓΔΜ: «Ελπίζουμε η πρωτοβουλία Ζάεφ για Συνταγματική Αναθεώρηση να τελεσφορήσει»

Κυβέρνηση για ΠΓΔΜ: «Ελπίζουμε η πρωτοβουλία Ζάεφ για Συνταγματική Αναθεώρηση να τελεσφορήσει»

Κατηγορηματικός ότι η διαφωνία επί της Συμφωνίας των Πρεσπών «δεν απασχολεί ούτε τον Τσίπρα ούτε τον Καμμένο» εμφανίστηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, σπεύδοντας να..ξεκαθαρίσει ότι «δεν υπάρχουν υπόγειες σχέσεις με κανέναν βουλευτή της αντιπολίτευσης».

Ο κ. Τζανακόπουλος έκανε λόγο για «έντιμη συμφωνία με τον Πάνο Καμμένο» , χαρακτήρισε…νομική ερμηνεία τα όσα είπε για το δημοψήφισμα και πρόσθεσε ότι «δεν υπάρχει η δυνατότητα ούτε θα υπάρξει από κανέναν να προκαλέσει πολιτικές εξελίξεις».

Σε ό,τι αφορά στο αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος, παραδέχτηκε ότι προβληματίζει την κυβέρνηση «η χαμηλή συμμετοχή των πολιτών. Το λόγο έχει η Βουλή της ΠΓΔΜ και ελπίζουμε οτι η πρωτοβουλία για Συνταγματική αναθεώρηση θα τελεσφορίσει. Το κλίμα εθνικισμού και καψυποψίας από συγκεκριμένες πολιτικές δυνάμεις φιλοδοξεί να συντηρήσει το αδιέξοδο στα Βαλκάνια».

Μιλώντας για τη στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ανέφερε μεταξύ άλλων πως «η ΝΔ και το VMRO χαρακτηρίζουν επιβλαβή τη συμφωνία. Η ΝΔ πανηγυρίζει για το ότι οι απέναντι εθνικιστές κατάφεραν πλήγμα. Αν συμφωνία είναι επιζήμια για την Ελλάδα πώς είναι δυνατόν να είναι επιζήμια και για την ΠΓΔΜ; ΝΔ κα VMRO είναι αιχμάλωτοι μιας ακροδεξιάς λογικής», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Για να προσθέσει ότι ο « κος Μητσοτάκης προτιμά να οχυρώνεται πίσω από αντιδραστικές δυνάμεις. Συνεχίζει την παράδοση του κ. Σαμαρά και των ομοίων του. Με τη στάση του ενισχύει τον εθνικισμό στη γειτονική μας χώρα.ΝΔ και VMRO δύο όψεις του ίδιου νομίσματος. Η κυβέρνηση θα συνεχίσει να στηρίζει για να τεθεί σε ισχύ η συμφωνία των Πρεσπών».

Αναλυτικά οι απαντήσεις:

Για τη στάση Καμμένου:

«πρόκειται για δύο διαφορετικές καταστάσεις. ΝΔ και ΑΝΕΛ δεν είχαν πάντα την ίδια θέση. Στην πορεία φάνηκε ότι υπό την πίεση των εσωκομματικών προβλημάτων του κ. Μητσοτάκη άλλαξε αυτή την πολιτική του τοποθέτηση. Ο κος Καμμένος είχε με σαφήνεια δηλώσει ότι δεν συμφωνεί. Ο κος Μητσοτάκης δεν θέλει και δε μπορεί να προχωρήσει σε τέτοια συμφωνία γιατί βάζει το μικροκομματικό συμφέρον πάνω από το εθνικό συμφέρον. Άλλο η ιδεολογική τοποθέτηση Καμμένου. Έχει το δικαίωμα να θεωρεί οτι είχε δίκιο”

Για χρονοδιάγραμμα:

“παρακολουθούμε εξελίξεις και το κρίσιμο είναι η ουσία. Δεν πρέπει να αφήσουμε την ευκαιρία να πάει χαμένη”

Για Ζάεφ:

«Θα στηρίξουμε οποιαδήποτε πρωτοβουλία Ζάεφ για να τεθεί σε ισχύ η συμφωνία των Πρεσπών. Να πληρωθούν οι ουσιαστικές προυποθέσεις. Ο κός Καμμένος πάντα υποστήριζε ότι προέρχεται από τη λαϊκή δεξιά»

Για άκυρο δημοψήφισμα:

«έκανε νομική ερμηνεία ο κος Καμμένος. Θα προχωρήσει η συνταγματική αναθεώρηση ή όχι; Αυτό είναι το ερώτημα»

Για τη συμφωνία:

«Δεν έχουμε καμία πρεμούρα. Το κεντρικό είναι η ουσιαστική πλήρωση των προϋποθέσεων”

Για κυβερνητική πλειοψηφία:

«και οι δύο (Τσίπρας-Καμμένος) συμφώνησαν ότι επειδή η κυβέρνηση έχει πάρα πολλά πράγματα να κάνει, να επιλύσουμε το ζήτημα των συντάξεων, μια σειρά από ελαφρύνσεις θεώρησαν ότι είναι ορθό να ξαναανοίξει το ζήτημα το Μάρτιο. Η διαφωνία αυτή δεν απασχολεί ούτε τον Τσίπρα ούτε τον Καμμένο. Υπάχει έντιμη συμφωνία με τον κο Καμμένο. Δεν υπάρχει η δυνατότητα ούτε θα υπάρξει από κανέναν να προκαλέσει πολιτικές εξελίξεις. Δεν υπάρχουν υπόγειες σχέσεις με κανέναν βουλευτή της αντιπολίτευσης»

Αν η συμφωνία θα κυρωθεί από αυτή τη Βουλή:

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Θα ήταν αναξιόπιστο να μην ολοκληρώσουμε μια πρωτοβουλία και να μεταθέσουμε το ζήτημα σε μια επόμενη Βουλή. Την υποστηρίζουμε και θέλουμε να τη δούμε σε ισχύ»

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.