«Βρήκε τους 11 βουλευτές που χρειάζεται ο Ζ.Ζάεφ για να περάσει τη συμφωνία των Πρεσπών» λένε οι Αλβανοί

«Βρήκε τους 11 βουλευτές που χρειάζεται ο Ζ.Ζάεφ για να περάσει τη συμφωνία των Πρεσπών» λένε οι Αλβανοί

Όπως όλα δείχνουν οι υπόγειες διεργασίες στα Σκόπια αποδίδουν και έτσι την απαραίτητη κοινοβουλευτική πλειοψηφία των δύο τρίτων για την αναθεώρηση του συντάγματος της ΠΓΔΜ φέρεται να εξασφάλισε ο Ζόραν Ζάεφ.

Αυτό τουλάχιστον υποστήριξε το πρώτο δίκτυο της Σερβικής τηλεόρασης, επικαλούμενο πληροφορίες του αλβανόφωνου σκοπιανού καναλιού AlSAT-M, ότι 11 βουλευτές του αντιπολιτευόμενου VMRO-DMPNE είναι έτοιμοι να στηρίξουν την τροποποίηση του Συντάγματος για την αλλαγή του ονόματος της γειτονικής χώρας, όπως προβλέπει η συμφωνία των Πρεσπών.

Τα τελευταία 24ωρα ένα άλλο κανάλι, το φιλοκυβερνητικό Telma είχε αναφέρει ότι έξι βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης φέρονται έτοιμοι να ψηφίσουν υπέρ της συνταγματικής αναθεώρησης.

Τις πληροφορίες του αλβανόφωνου δικτύου έσπευσε, πάντως, να διαψεύσει το VMRO, κάνοντας λόγο για ανακρίβειες.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Δεν υπάρχει περίπτωση οποιοσδήποτε βουλευτής μας να ψηφίσει αντίθετα στη λαϊκή βούληση, όπως αυτή εκφράστηκε στο δημοψήφισμα της 30ης Σεπτεμβρίου», ανέφερε ο εκπρόσωπος Τύπου του VMRO. Και πρόσθεσε: «Η θέση του VMRO απέναντι στη συμφωνία με την Ελλάδα δεν άλλαξε, και είναι καθαρή. Οι βουλευτές ξεκάθαρα δήλωσαν πως θα σεβαστούν την λαϊκή βούληση».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.