ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Είμαστε βέβαιοι ότι Ελεωνόρα θα δοξάσει (και αυτή...) το όνομα της Ελλάδας στην Ευρωβουλή!

Μισό εκατομμύριο παιδιά τραυματίζονται ετησίως στην Ελλάδα, 700 πεθαίνουν και 3.000 μένουν ανάπηρα

Μισό εκατομμύριο παιδιά τραυματίζονται ετησίως στην Ελλάδα, 700 πεθαίνουν και 3.000 μένουν ανάπηρα

Η καθυστέρηση αντιμετώπισης παιδικών τραυματισμών, καθώς και η έλλειψη υποδομών και εξοπλισμού έχει θλιβερά επακόλουθα.

Σύμφωνα με την Στατιστική Υπηρεσία, στην Ελλάδα τραυματίζονται ετησίως περίπου 500.000 παιδιά από τροχαία, πτώσεις, εγκαύματα, πνιγμούς, ηλεκτροπληξίες και δηλητηριάσεις και άλλες αιτίες. Από αυτά, 700 πεθαίνουν και 3.000 μένουν ανάπηρα.

Τα παραπάνω αναφέρει το Σωματείο «Αντιμετώπιση Παιδικού Τραύματος», σημειώνοντας ότι αυτοί οι αριθμοί μπορούν να μειωθούν σημαντικά, πρωτίστως με την έγκαιρη αντιμετώπιση.

«Το χρονικό διάστημα που μεσολαβεί μεταξύ του τραυματισμού του παιδιού και της σταθεροποίησης της κατάστασης του, πρέπει να διατηρηθεί στο ελάχιστο, ώστε να μην υποκύψει στους τραυματισμούς του. Αυτό το χρονικό διάστημα αποκαλείται “Χρυσή Ώρα.” Διαφορετικά το ποσοστό επιβίωσης μειώνεται δραματικά», όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το Σωματείο «Αντιμετώπιση Παιδικού Τραύματος» δημιουργήθηκε με σκοπό να καλύψει την έλλειψη υποδομών και ενημέρωσης, προστατεύοντας το δικαίωμα κάθε τραυματισμένου παιδιού για πρόσβαση στην κατάλληλη ιατρική και νοσοκομειακή υποστήριξη. Έχει βοηθήσει στην αναβάθμιση και τον εξοπλισμό παιδιατρικών τμημάτων νοσοκομείων, ενώ στο πλαίσιο των προγραμμάτων του «Εκπαίδευση Ιατρικού και Νοσηλευτικού προσωπικού στην Αντιμετώπιση Παιδικού Τραύματος» και «Πρόληψη Παιδικών Ατυχημάτων», έχει ενημερώσει με παρουσιάσεις χιλιάδες παιδιά, εκπαιδευτικούς και γονείς.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.