ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει μια σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό για τα Σκόπια

Ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει μια σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό για τα Σκόπια

Τη άποψη του ΣΥΡΙΖΑ-EKM για σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό για όλες τις χρήσεις, υπογραμμίζει η υπεύθυνη Εξωτερικής Πολιτικής του κόμματος Ρένα Δούρου σε ανακοίνωσή της, με αφορμή τις συνομιλίες του ειδικού απεσταλμένου του γενικού γραμματέα του ΟΗΕ, Μάθιου Νίμιτς, σήμερα στην Αθήνα.

Η κ. Δούρου αναφέρει ότι «σε μια περίοδο κατά την οποία ασκούνται ποικίλες πιέσεις και από πολλές πλευρές προς την Αθήνα προκειμένου να κλείσει άρον- άρον και όπως- όπως το θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ, ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ θυμίζει ότι η μόνη αμοιβαία αποδεκτή λύση στο πλαίσιο ΟΗΕ πρέπει να είναι εκείνη της σύνθετης ονομασίας με γεωγραφικό προσδιορισμό για όλες τις χρήσεις (erga omnes)».

Η επίλυση της εκκρεμότητας της ονομασίας, επισημαίνει η κ. Δούρου, προϋποθέτει την αντιμετώπιση και άλλων ζητημάτων στις σχέσεις με την ΠΓΔΜ, όπως «απομάκρυνση από εθνικιστικές και αλυτρωτικές προσεγγίσεις ηγετικών κύκλων των γειτόνων μας, οι οποίες δημιουργούν τεχνητά προσκόμματα σε μια λύση που σέβεται τις αποφάσεις του ΟΗΕ και το διεθνές δίκαιο».

Υπό το πρίσμα αυτό, «οποιαδήποτε άλλη εκδοχή συνιστά άνευ λόγω περιπλοκή που θα οδηγήσει σε αδιέξοδο και δεν θα συμβάλλει στην ειλικρινή συνεργασία των δύο πλευρών αλλά και ευρύτερα στην προώθηση της διαβαλκανικής συνεργασίας» καταλήγει στη δήλωσή της η Ρένα Δούρου.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.