Κ.Μητσοτάκης: «Η ΝΔ θα κάνει ο,τι μπορεί για να μην κυρωθούν οι Πρέσπες» – Αλλά δεν παραιτείται η κοινοβουλευτική ομάδα!

Κ.Μητσοτάκης: «Η ΝΔ θα κάνει ο,τι μπορεί για να μην κυρωθούν οι Πρέσπες» – Αλλά δεν παραιτείται η κοινοβουλευτική ομάδα!

Την διαβεβαίωση ότι η Νέα Δημοκρατία θα κάνει ό,τι μπορεί για να αποτρέψει την κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών από την ελληνική Βουλή έδωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Θα παραιτηθεί η κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ; Όχι…

Οπως έχει αναφέρει το pronews.gr, αν παραιτηθεί η Κ.Ο. της ΝΔ τότε η χώρα θα οδηγηθεί σε εκλογές και η συμφωνία των Πρεσπών θα μπλοκάρει. Βέβαια από το σύνταγμα δεν προβλέπονται ακριβώς εθνικές εκλογές αλλά επαναληπτικές σε 56 εκλογικές περιφέρειες της χώρας. Πράγμα που τελικά θα οδηγήσει σε εθνικές κάλπες…

Από τη Θεσσαλονίκη, όπου πραγματοποιεί μίνι περιοδεία, ο πρόεδρος της ΝΔ δήλωσε το απόγευμα πως η ΝΔ θα κάνει ό,τι μπορεί για ν’ αποτρέψει την κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών, την οποία εξακολουθεί να θεωρεί μια κακή συμφωνία.

«Αύριο ξεκινάει μια κρίσιμη συζήτηση στη Βουλή και οι βουλευτές θα έλθουν αντιμέτωποι με τη συνείδησή τους και θα καταστούν υπόλογοι με τις αποφάσεις τους απέναντι στην ιστορία», δήλωσε ο κ. Μητσοτάκης, εμμένοντας στη θέση του πως η Συμφωνία των Πρεσπών παραχωρεί τη «μακεδονική» γλώσσα και ταυτότητα στους γείτονες και συνιστά έτσι εγκατάλειψη μιας εξωτερικής πολιτικής δεκαετιών για την Ελλάδα, για λόγους που, όπως είπε ο πρόεδρος της ΝΔ, γνωρίζει μόνο ο Αλέξης Τσίπρας.

«Ως ΝΔ, θα προσέλθουμε συντεταγμένα στη συζήτηση στη Βουλή, με νηφαλιότητα και αποφασιστικότητα και θα εξηγήσουμε γιατί είναι μια κακή συμφωνία», κατέληξε ο κ. Μητσοτάκης, τονίζοντας ότι θεωρεί απαράδεκτο το γεγονός να διεξαχθεί η συζήτηση δίχως να έχει κατατεθεί το οριστικό κείμενο του αναθεωρημένου συντάγματος της πΓΔΜ.

Αναλυτικά η δήλωσή του:

«Η συζήτηση που θα ξεκινήσει αύριο στην Ολομέλεια του Κοινοβουλίου θα είναι εξαιρετικά κρίσιμη για την εξέλιξη του εθνικού θέματος. Και όλοι οι βουλευτές θα βρεθούν αντιμέτωποι με τη συνείδησή τους -και υπόλογοι, βέβαια, στην Ιστορία- για τις αποφάσεις τις οποίες θα πάρουν.

Η Συμφωνία των Πρεσπών είναι μια κακή συμφωνία. Διότι για πρώτη φορά η Ελλάδα εκχωρεί επίσημα “μακεδονική” γλώσσα και “μακεδονική” ταυτότητα στους γείτονες, εγκαταλείποντας, με αυτόν τον τρόπο, μια πολιτική δεκαετιών, για λόγους τους οποίους μόνο ο κ. Τσίπρας γνωρίζει.

Η Ν.Δ. θα προσέλθει στη συζήτηση αυτή συντεταγμένα, με νηφαλιότητα και αποφασιστικότητα. Θα εξηγήσει στους Έλληνες πολίτες γιατί η συμφωνία αυτή είναι μια κακή συμφωνία. Και θα κάνει ό,τι μπορεί για να αποτρέψει την κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών στο Ελληνικό Κοινοβούλιο.

Επίσης, θεωρώ αδιανόητο το γεγονός ότι καλούμαστε να κάνουμε αυτήν τη συζήτηση χωρίς να έχει κατατεθεί ακόμα στο ελληνικό Κοινοβούλιο το οριστικό, αναθεωρημένο και κωδικοποιημένο κείμενο του σκοπιανού Συντάγματος, όπως προέκυψε μετά τη διαδικασία αναθεώρησης.

Αυτά τα οποία κατέθεσε ο κ. Κατρούγκαλος σήμερα στην Επιτροπή -και τα οποία είχα την ευκαιρία μόλις να δω- δεν συνιστούν τίποτε άλλο από το Σύνταγμα των Σκοπίων όπως ισχύει σήμερα. Πώς είναι δυνατόν, λοιπόν, η Βουλή των Ελλήνων να κληθεί να πάρει μια τόσο σημαντική απόφαση χωρίς να γνωρίζει, τελικά, στη λεπτομέρειά τους ποιες είναι οι διατάξεις οι οποίες αναθεωρήθηκαν και τι μορφή θα πάρει τελικά το κείμενο του Συντάγματος της γειτονικής χώρας.

Ο δεύτερος λόγος που βρίσκομαι σήμερα εδώ είναι για να παρέχω την αμέριστη στήριξή μου στην υποψηφιότητα του Νίκου Ταχιάου για δήμαρχος Θεσσαλονίκης. Ο Νίκος Ταχιάος είναι ένας άνθρωπος με σημαντική αυτοδιοικητική εμπειρία, ένας άνθρωπος ο οποίος αγαπά την πόλη του. Ένας άνθρωπος ο οποίος έχει αποδεδειγμένο αυτοδιοικητικό έργο. Ένας άνθρωπος, όμως, ο οποίος έχει δώσει και το δικό του διακριτό πολιτικό στίγμα. Και στη συνάντηση την οποία θα έχω με κομματικά στελέχη της Θεσσαλονίκης θα ζητήσω από όλες και από όλους να στηρίξουν την υποψηφιότητα του Νίκου Ταχιάου για να είναι ο επόμενος δήμαρχος Θεσσαλονίκης. Είναι ξεκάθαρο ότι η Ν.Δ. αποδίδει στη συγκεκριμένη αναμέτρηση σαφέστατα πολιτικά χαρακτηριστικά».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.