Κινεζική εφημερίδα για Πρέσπες: «Απόφαση που βάζει τέλος σε μία 30χρονη διαμάχη»

Κινεζική εφημερίδα για Πρέσπες: «Απόφαση που βάζει τέλος σε μία 30χρονη διαμάχη»

Η κινεζική εφημερίδα South China Morning Star ασχολήθηκε με την κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών αναλύοντας το ιστορικό της «διαμάχης» ανάμεσα στις δύο χώρες.

«Το ελληνικό κοινοβούλιο ενέκρινε την Παρασκευή τη μετονομασία του βόρειου γείτονα της Ελλάδας- της «Μακεδονίας» σε «Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας»- μετά και την ανάλογη έγκριση της αλλαγής του ονόματος από τους βουλευτές της πΓΔΜ», γράφει η κινεζική εφημερίδα South China Morning Post.

«Η απόφαση αυτή βάζει τέλος σε μια σειρά συγκρούσεων που είχε δηλητηριάσει επί 30 χρόνια τις σχέσεις μεταξύ των γειτόνων και ανοίγει το δρόμο για τα Σκόπια να ενταχθούν στην ΕΕ και στο ΝΑΤΟ» γράφει η κινεζική εφημερίδα και παραθέτει το ιστορικό της διαμάχης: Η Ελλάδα απέρριψε το όνομα «Μακεδονία», που υιοθετήθηκε από τη χώρα μετά την ανεξαρτησία της από την πρώην Γιουγκοσλαβία πριν από 27 χρόνια, καθώς η Μακεδονία είναι το λίκνο της αρχαίας αυτοκρατορίας του Μεγάλου Αλεξάνδρου.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Μέχρι τώρα, πάντως, οι περισσότερες χώρες στον κόσμο, συμπεριλαμβανομένης της Ρωσίας και των Ηνωμένων Πολιτειών, είχαν αναγνωρίσει την ΠΓΔΜ με το συνταγματικό της τίτλο, «Δημοκρατία της Μακεδονίας» γράφει η South China Morning Post.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.