Τίνα Καραθανάση για επέτειο Ιμίων: «Ο αδελφός μου το επέλεξε και γνώριζε που πήγαινε»

Τίνα Καραθανάση για επέτειο Ιμίων: «Ο αδελφός μου το επέλεξε και γνώριζε που πήγαινε»

Σήμερα συμπληρώνονται 23 χρόνια από την θλιβερή επέτειο των Ιμίων, όπου θυσιάστηκαν οι τρεις Έλληνες αξιωματικοί.

Η αδελφή του αξιωματικού Χριστόδουλου Καραθανάση, Τίνα, μίλησε στην τηλεόραση του OPEN για το μοιραίο εκείνο βράδυ, της 31ης Ιανουαρίου, του 1996.

«Δεν ήταν σε υπηρεσία, ούτε on call. Εκλήθη διότι υπηρεσιακά δεν βρέθηκαν κάποιοι άλλοι, θέματα με τα οποία εγώ δεν θα ασχοληθώ. Επέλεξε και πήρε εκείνος και είπε «θα έρθω εγώ», εφόσον δεν βρίσκονταν οι προηγούμενοι», είπε η κ. Καραθανάση.

Πρόσθεσε ότι η ίδια δεν είχε συναίσθηση της κατάστασης το βράδυ εκείνο, αλλά πως της τηλεφώνησε και της είπε κάποια λόγια που δεν συνήθιζε να τα λέει όταν έφευγε για υπηρεσία.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Το επέλεξε και γνώριζε που πήγαινε», «εγώ προσωπικά δεν είχα το βράδυ εκείνο συναίσθηση της κατάστασης. Ο αδερφός μου φυσικά και την είχε, όπως και ο πατέρας μου. Εγώ το κατάλαβα μετά», τόνισε χαρακτηριστικά.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.