Α. Συρίγος για Πρέσπες: «Μεσοβέζικη λύση που δεσμεύει τη χώρα – Η απεμπλοκή θα κοστίσει πολλά»

Α. Συρίγος για Πρέσπες: «Μεσοβέζικη λύση που δεσμεύει τη χώρα – Η απεμπλοκή θα κοστίσει πολλά»

Η χώρα δεσμεύεται από μία Διεθνή Συμφωνία, η απεμπλοκή από την οποία θα κοστίσει πάρα πολλά, τόνισε σε συνέντευξή του ο Άγγελος Συρίγος αναφερόμενος στην κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών, την οποία χαρακτήρισε μεσοβέζικη λύση.

Για τη Συμφωνία των Πρεσπών μίλησε στο ρ/σ News 24/7, ο αν. καθηγητής Διεθνούς Δικαίου και Εξωτερικής Πολιτικής του Παντείου Πανεπιστημίου, Άγγελος Συρίγος.

Ο κ. Συρίγος δήλωσε πως ενώ κατανοεί όσους συναισθηματικά δεν μπορούν να λένε ακόμα τη γειτονική χώρα «Βόρεια Μακεδονία», θα πρέπει αυτό να γίνει γιατί η χώρα δεσμεύεται από μια Διεθνή συμφωνία και πλέον το κόστος απεμπλοκής θα είναι μεγάλο.

Δεν απέκλεισε ωστόσο, ότι η συμφωνία αυτή μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα στο μέλλον. «Είναι μια μεσοβέζικη λύση», είπε χαρακτηριστικά.

Αναφορικά με την επίσκεψη του πρωθυπουργού στην Τουρκία είπε πως δεν την αποτιμά ούτε θετικά ούτε αρνητικά, τονίζοντας όμως πως πάντα πρέπει να υπάρχουν δίαυλοι επικοινωνίας με την Τουρκία, εκφράζοντας παράλληλα την ένσταση πως τη δεδομένη χρονική στιγμή που οι σχέσεις των δύο χωρών είναι σε μέτρια επίπεδα, ίσως δεν έπρεπε να γίνει συνάντηση στο ανώτερο επίπεδο αλλά σε επίπεδο Υπουργών Εξωτερικών.

Τέλος, ο Άγγελος Συρίγος αναφέρθηκε στην απόφασή του να ασχοληθεί πιο ενεργά με τα κοινά -σ.σ. θα είναι υποψήφιος βουλευτής με την ΝΔ- λέγοντας πως δεν ήταν μια εύκολη απόφαση.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.