ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Αισιόδοξος ο Νίμιτς για εξεύρεση λύσης στο σκοπιανό

Αισιόδοξος ο Νίμιτς για εξεύρεση λύσης στο σκοπιανό

Οι ηγεσίες Ελλάδας και ΠΓΔΜ διαβεβαίωσαν τον μεσολαβητή του ΟΗΕ για το ζήτημα της ονομασίας, ανέφερε ο Μάθιου Νίμιτς, μετά το πέρας των συναντήσεών του με την ηγεσία της ΠΓΔΜ.

Ο κ. Νίμιτς επισήμανε ότι οι δύο πλευρές προσεγγίζουν με σοβαρή και εποικοδομητική διάθεση το πρόβλημα της ονομασίας και τον διαβεβαίωσαν ότι επιθυμούν την εξεύρεση λύσης στο θέμα της ονομασίας. Τόνισε δε, ότι αναχωρεί ενθαρρυμένος για τη Νέα Υόρκη και θα επιδιώξει την εντατικοποίηση της διαπραγματευτικής διαδικασίας.

Ο μεσολαβητής του ΟΗΕ ανέφερε ότι στις συναντήσεις του σήμερα στα Σκόπια με την ηγεσία της ΠΓΔΜ εξετάσθηκαν κάποιες ιδέες και σκέψεις του σχετικά με την αναζήτηση λύσης στο ζήτημα της ονομασίας, χωρίς να αναφερθεί συγκεκριμένα σε αυτές.

«Με το ζήτημα της ονομασίας ασχολούμαι από το 1994 και δεν μπορώ να πω ότι πρόκειται για εντελώς νέες ιδέες. Τα πράγματα εξελίσσονται και θεωρώ ότι πάντοτε υπάρχει δυνατότητα για δημιουργία, ώστε να καταλήξουμε σε ένα θετικό συμπέρασμα… Παρουσίασα κάποιες ιδέες και στόχος είναι να βρεθεί μία λύση που θα ικανοποιεί τόσο τις κυβερνήσεις όσο και τους λαούς των δύο χωρών», σημείωσε.

Κληθείς να απαντήσει αν έπειτα από 20 χρόνια θεωρεί ότι υπάρχουν πιθανότητες για την εξεύρεση λύσης στο ζήτημα της ονομασίας, ο κ. Νίμιτς απάντησε μονολεκτικά: «Ναι».

Ο κ. Νίμιτς είχε διαδοχικές συναντήσεις στα Σκόπια με τον υπουργό Εξωτερικών της ΠΓΔΜ, Νίκολα Πόποσκι, τον πρόεδρο της χώρας, Γκιόργκι Ιβάνοφ, και τον πρωθυπουργό, Νίκολα Γκρούεφσκι. Μετέβη, δε, στα Σκόπια από την Αθήνα, όπου την Τετάρτη είχε συναντήσεις με τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, και τον υπουργό Εξωτερικών Δημήτρη Αβραμόπουλο.

Ο κ. Νίμιτς, μετά την ολοκλήρωση των συναντήσεών του στα Σκόπια, αναχώρησε για το αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης, όπου θα επιβιβαστεί σε πτήση για να επιστρέψει στη Ν. Υόρκη.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.