ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

Μέρκελ για Πρέσπες: «Ευχαριστώ θερμά Τσίπρα και Ζάεφ για το θάρρος που επέδειξαν»

Μέρκελ για Πρέσπες: «Ευχαριστώ θερμά Τσίπρα και Ζάεφ για το θάρρος που επέδειξαν»

Η Άνγκελα Μέρκελ επαίνεσε σήμερα τους Αλέξη Τσίπρα και Ζόραν Ζάεφ για το «θάρρος», που όπως είπε, επέδειξαν για τη σύναψη της Συμφωνίας των Πρεσπών.

«Οταν υπάρχει το απαραίτητο θάρρος, μπορείς να βρεις και λύσεις», τόνισε η Γερμανίδα καγκελάριος, αναφερόμενη στην Συμφωνία των Πρεσπών από το βήμα της Διάσκεψης του Μονάχου για την Ασφάλεια, συγχαίροντας θερμά τους δύο πρωταγωνιστές.

«Μετά το τέλος του Ψυχρού Πολέμου, χρειαζόμαστε ακόμη το ΝΑΤΟ; Ναι, χρειαζόμαστε το ΝΑΤΟ ως άγκυρα σταθερότητας σε ταραγμένους καιρούς. Το χρειαζόμαστε ως κοινότητα αξιών. Διότι δεν πρέπει ποτέ να ξεχνάμε ότι το ΝΑΤΟ δημιουργήθηκε όχι μόνο ως στρατιωτική συμμαχία, αλλά ως κοινότητα αξιών, όπου τα ανθρώπινα δικαιώματα, η δημοκρατία, το κράτος δικαίου είναι η κατευθυντήρια γραμμή για την κοινή δράση. Και το γεγονός ότι το ΝΑΤΟ είναι ακόμη πολύ ελκυστική συμμαχία ήταν ξεκάθαρο τους τελευταίους μήνες, όταν προσπαθούσαμε να λύσουμε το ζήτημα του εάν η Βόρεια Μακεδονία – όπως μπορούμε τώρα όλοι να την αποκαλούμε – θα μπορούσε να γίνει μέλος του ΝΑΤΟ», τόνισε η κα Μέρκελ, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Και πρόσθεσε: «Θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά τους δύο πρωταγωνιστές τον Πρωθυπουργό Ζάεφ από την Βόρεια Μακεδονία και τον Πρωθυπουργό Τσίπρα από την Ελλάδα για το θάρρος που επέδειξαν. Απόψε θα τιμηθούν με το βραβείο Κλάιστ και πιστεύω ότι είναι ένα εξαιρετικό παράδειγμα για όλες εκείνες τις διαμάχες στις οποίες δεν έχουμε ακόμη βρει λύση. Αν επιδείξεις το απαραίτητο θάρρος, μπορείς να βρεις λύσεις. Είχα στο μεταξύ παραιτηθεί από την προσπάθεια να βρω διαφορετικούς συνδυασμούς για το όνομα, διότι νόμιζα ότι δεν είχε νόημα και τώρα τελικά βρέθηκε λύση, για αυτό δίνω τα θερμά μου συγχαρητήρια».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.