Ένα «ελληνικό» σωματείο θεωρεί πρόκληση για τους Τούρκους την ανέγερση του Σταυρού στην Λέσβο και ότι εμποδίζει την ειρηνική συνύπραξη με την Τουρκία!

Το «Ελληνικό» αυτό σωματείο με την ονομασία «συνύπαρξη για το Αιγαίο με την Τουρκία» στην Μυτιλήνη, καταγγέλλει τοπικός δημοσιογράφος, ως την οργάνωση που ευρίσκεται πίσω από μηνύσεις και πράξεις όσο αφορά την ανέγερση και κατεδάφιση του σταυρού, που όπως φαίνεται έχει προκαλέσει πολλούς στο συγκεκριμένο νησί.

Ο δημοσιογράφος Γ.Σινάνης μιλώντας στην πρωινή εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» του κ. Γ.Παπαδάκη, μιλώντας για το θέμα της ανέγερσης του Σταυρού, μίλησε για καταγγελίες «σωματείου» που επικαλέστηκε την συμφωνία Ελλάδος-Τουρκίας για το Αιγαίο, ζητώντας την απομάκρυνση του.

Το συγκεκριμένο σωματείο εργάζεται για την υποτιθέμενη ελληνο-τουρκική φιλία και θεωρεί την ανέγερση του σταυρού ως πρόκληση, τόσο για τους «γείτονες» απέναντι, όσο και για τους μουσουλμάνους μετανάστες που κάνουν μπάνιο στην περιοχή και «ενοχλούνται» από την παρουσία ενός μεγάλου σε ύψος χριστιανικού ορθόδοξου σταυρού, στην βάση του οποίου ευρίσκεται η Άγια μορφή του Αρχαγγέλου Μιχαήλ όπως αυτός απεικονίζεται στην Ιερά μονή Μανταμάδων, σύμφωνα πάντα με τον ίδιο δημοσιογράφο.

Ο Σταυρός στο συγκεκριμένο σημείο σύμφωνα με τον Κ.Σινάνη τοποθετείται συνεχώς από το καλοκαίρι και κάποιοι το κατεδαφίζουν, υλοποιώντας μία πράξη που έχει συνέχεια.

Επίσης, ο εν λόγω δημοσιογράφος ανέφερε και περί μήνυσης Έλληνα πολίτη κατά της Ιεράς Μητρόπολης Λέσβου, διότι λέει οι καμπάνες των εκκλησιών ηχούν δυνατά, κάτι το οποίο προφανώς άρχισε να «ενοχλεί» κάποιους και καταθέτουν και μηνύσεις.

Υπενθυμίζουμε ότι μια μεγάλη ομάδα Ελλήνων από Μυτιλήνη και από Χίο έφτιαξαν και τοποθέτησαν τα ξημερώματα ακόμα έναν σταυρό στη θέση Απελή που τόσο έχει ταλαιπωρήσει την κοινωνία της πόλης της Μυτιλήνης.

Την κίνησή τους γνωστοποίησαν οι ίδιοι μέσα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με αποτέλεσμα η αστυνομία να συλλάβει 33 άτομα, τα οποία στην συνέχεια αφέθηκαν ελύθερα.

Το κρατικό κανάλι παρουσίασε ένα πολύ περίεργο ρεπορτάζ για το περιστατικό, παρουσιάζοντας την ανέγερση του «διχαστικου», όπως τον αποκάλεσαν, Σταυρού στην Απελή Λέσβου, ως κίνηση μίσους!

Το ρεπορτάζ της ΕΡΤ και ο τίτλος για όλα όσα έγιναν χθες στην Απελή προκαλούν απορία

«Στο αυτόφωρο 36 άτομα για το ξαναστήσιμο του διχαστικού σταυρού στο Απελή» ήταν ο τίτλος της ΕΡΤ…

Πρόκειται πιθανόν για μία κατάσταση η οποία προκαλεί έντονο προβληματισμό για τις προθέσεις συγκεκριμένων ομάδων, ανθρώπων, σωματείων, κατά της ορθοδοξίας και της χριστιανικής θρησκείας.

Δείτε το βίντεο στο 13:04 :

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!