Γιαννιτσά: Οργή για τις προσαγωγές – «Θέλω να δικαστούν αυτοί που έδωσαν την εντολή να μας προσάγουν» (βίντεο)

Γιαννιτσά: Οργή για τις προσαγωγές – «Θέλω να δικαστούν αυτοί που έδωσαν την εντολή να μας προσάγουν» (βίντεο)

Οι πολίτες που προσήχθησαν «προληπτικά» στα Γιαννιτσά, εξέφρασαν την οργή τους, ενώ ορισμένοι έχουν προσφύγει στη Δικαιοσύνη.

Για τις προσαγωγές που προηγήθηκαν της ομιλίας Κουβέλη στα Γιαννιτσά μίλησε ο συνήγορός τους Μηνάς Γρηγοριάδης.

«Αφού αφέθηκαν ελεύθεροι κατέθεσαν μήνυση, αιτούμενοι την καταδίκη όσων ευθύνονται για την παραβίαση του Συντάγματος», εξήγησε στον «αέρα» του ΣΚΑΙ ο δικηγόρος των έντεκα ατόμων που προσήχθησαν την Κυριακή στα Γιαννιτσά, λίγο πριν από την άφιξη του Φώτη Κουβέλη στην πόλη, για την ομιλία του.

«Για να γίνουν οι προσαγωγές, θα πρέπει να υπάρχουν γεγονότα, να υπάρχει τέλεση πράξεων», σημείωσε ο ίδιος και διερωτήθηκε «τι ύποπτος είναι αυτός την ώρα που αγοράζει μπουγάτσα, για να το πάει στο παιδί του στο νοσοκομείο;».

«Ναι, μπορούμε να πούμε ότι εις εξ αυτών συνελήφθη με ”μικροποσότητα μπουγάτσας”, ο άλλος συνελήφθη με τον καφέ στα χέρια, ένας άλλος με το παιδάκι του στο χέρι, ένας άλλος έξω από το μαγαζί του», σημείωσε.

«Αυτό που συνέβη είναι δέσμευση της ελευθερίας. Ποιες ήταν οι έκνομες πράξεις αυτών των ανθρώπων;», κατέληξε.

«Με προσήγαγαν με τον ανήλικο γιο μου» κατήγγειλε ένας εκ των προσαχθέντων

Το πώς βρέθηκε στα κρατητήρια εξήγησε ένας εκ των προληπτικά προσαχθέντων στα Γιαννιτσά, προκειμένου να μην εκφράσουν την αντίθετη άποψή τους με τις κυβερνητικές πολιτικές, με αιχμή τη Συμφωνία των Πρεσπών στον υπουργό Ναυτιλίας Φώτη Κουβέλη και τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Θεοδώρα Τζάκρη και Ιωάννη Σηφάκη που θα έδιναν το παρών σε εκδήλωση.

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο του ΣΚΑΪ, ο κ.Κώστας Πισμισάκης ανέφερε ότι προσήχθη μαζί με τον ανήλικο γιο του, ενώ έχει καταθέσει μήνυση για την προσαγωγή του.

«Θέλω να δικαστούν αυτοί που έδωσαν την εντολή να μας προσάγουν. Η εντολή δόθηκε από κάποιους μεγάλους και αυτοί εκτέλεσαν. Εγώ εκεί είχα ραντεβού με τον γιο μου, που έγραφε ένα τεστ και τον περίμενα να φύγουμε. Γνώριζα ότι κάτι γινόταν εκεί, αλλά δεν είχα σχέση. Και ούτε ήθελα να έχω σχέση μ’ αυτό», σημείωσε ο κ.Πισμισάκης.

Ο ίδιος παραδέχθηκε ότι έχει συμμετάσχει σε άλλες συγκεντρώσεις για τη Μακεδονία, ωστόσο για εκείνη την ημέρα επανέλαβε ότι είχε ραντεβού με τον γιο του.

Ερωτηθείς, αν το ανήλικο παιδί πέρασε ολόκληρη τη διαδικασία, απάντησε ότι έμεινε στο αστυνομικό τμήμα περίπου μία ώρα και στη συνέχεια ζήτησε να έρθει ταξί, το οποίο και το μετέφερε στο σπίτι του.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.