ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Η Ευρώπη θέλει Κυριάκο και Ούρσουλα» ανέκραξε ο Σχοινάς! - Και «Pfizer»;

«Βολές» του Στρατηγού Συναδινού στην Ευρωβουλή: «H Μακεδονία είναι ελληνική. Ο Τσίπρας είναι προδότης» (φωτο)

«Βολές» του Στρατηγού Συναδινού στην Ευρωβουλή: «H Μακεδονία είναι ελληνική. Ο Τσίπρας είναι προδότης» (φωτο)

Πανό με το οποίο τόνιζαν την ελληνικότητα της Μακεδονίας και καταφέρονταν εναντίον του Αλέξη Τσίπρα ανήρτησαν στην Ευρωβουλή ο ανεξάρτητος ευρωβουλευτής Ελευθέριος Συναδινός με οπαδούς και υποστηρικτές του κόμματος «Πατριωτική Ριζοσπαστική Ένωση» που ο ίδιος έχει ιδρύσει.

«Macedonia is Greek. Tsipras is a traitor» («H Μακεδονία είναι ελληνική. Ο Τσίπρας είναι προδότης») ανέγραφε το πανό που εμφανίστηκε το μεσημέρι της Δευτέρας έξω από την αίθουσα συνεδριάσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Η κίνηση ξάφνιασε τους υπευθύνους ασφαλείας, που ζήτησαν να κατέβει το πανό, ενώ κινήθηκαν και με απειλητική διάθεση προς μέλη του Δ.Σ. της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων (ΠΟΠΣΜ), που νωρίτερα ύψωσαν στον ίδιο χώρο λάβαρο της Μακεδονίας.

Το μεσημέρι σε αμφιθέατρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, πραγματοποιήθηκε εκδήλωση για την Μακεδονία και τη Συμφωνία των Πρεσπών, με πρωτοβουλία των ευρωβουλευτών Ελευθέριου Συναδινού και της Κύπριας Ελένης Θεοχάρου, με θέμα : «Μακεδονία, Ελληνική κληρονομιά» με ομιλητές τον πρόεδρο της ΠΟΠΣΜ Γεώργιο Τάτσιο και τον δημοτικό σύμβουλο Λαμίας Γεώργιο Σάγια, που αναφέρθηκαν διεξοδικά στο τι σημαίνει για την Ελλάδα και την Μακεδονία η Συμφωνία των Πρεσπών, που χαρίζει ονομασία, έθνος και γλώσσα στα Σκόπια.

Επικριτικοί απέναντι στη Συμφωνία Αθηνών – Σκοπίων στάθηκαν και οι ευρωβουλευτές Συναδινός και Θεοχάρους, που επεσήμαναν την αναγκαιότητα συνέχισης του αγώνα προκειμένου να ακυρωθεί και να μην ισχύσουν οι «επιζήμιες» -όπως τις χαρακτήρισαν- επιπτώσεις για τη χώρα μας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Να σημειωθεί πως ήδη στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο -απόρροια της Συμφωνίας των Πρεσπών- αναγνωρίζει τη γλώσσα των γειτόνων ως «Μακεδονική» και με το πρόθεμα «ΜΚ» αναφέρονται πλέον και επίσημα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.