ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Δώρο στα Σκόπια θέλει να στείλει ο Κ.Βαρώτσος: «Αν μου λέγανε, φτιάξε ένα έργο στο πλαίσιο της φιλίας & της αδελφοσύνης»

Δώρο στα Σκόπια θέλει να στείλει ο Κ.Βαρώτσος: «Αν μου λέγανε, φτιάξε ένα έργο στο πλαίσιο της φιλίας & της αδελφοσύνης»

Θετικός σε μία ανταλλαγή γλυπτών που θα δημιουργούνταν επί τούτου σε Ελλάδα και Βόρεια Μακεδονία, ως δώρα ένδειξης φιλίας και αδελφοσύνης των λαών, εμφανίστηκε ο γλύπτης Κώστας Βαρώτσος, ξεκαθαρίζοντας όμως ότι ο «Δρομέας» ανήκει στην Αθήνα.

«Αν μου λέγανε, φτιάξε ένα έργο να κάνουμε δώρο στα Σκόπια και το ανάποδο, εγώ δεν είμαι αντίθετος, στο πλαίσιο τις φιλίας και της αδελφοσύνης των λαών έχουν γίνει τέτοια πράγματα», ανέφερε ο κορυφαίος γλύπτης μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Open, ξεκαθαρίζοντας ότι «το να ξεριζώσεις ένα έργο από την Αθήνα είναι τερατούργημα».

Ανέφερε ότι η υπουργός Πολιτισμού, Μυρσίνη Ζορμπά, το κάλεσε στο τηλέφωνο της οικίας του και του ζήτησε να περάσει από το υπουργείο για να συζητήσουν «μία ιδέα που έχει». «Νόμιζα ότι θα μου έλεγε για θέματα του υπουργείου. Όταν μου είπε ότι έχουμε μια ιδέα, να μεταφέρουμε τον Δρομέα στα Σκόπια και να έρθει ένα άλλο γλυπτό στην Αθήνα, έμεινα εμβρόντητος», ανέφερε.

Ο Κώστας Βαρώτσος ξεκαθάρισε ότι σε κάθε περίπτωση η άρνησή του διασφαλίζει την παραμονή του γλυπτού στην Αθήνα, καθώς ο ίδιος είναι κάτοχος των πνευματικών δικαιωμάτων.

Τέλος, ξεκαθάρισε ότι δεν τίθεται ζήτημα μεταφοράς κάποιου αγάλματος του Κολοκοτρώνη, αλλά επρόκειτο απλώς για μία χιουμοριστική αναφορά του ίδιου.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σημειώνεται ότι η υπουργός Πολιτισμού και πηγές της Βόρειας Μακεδονίας σημειώνουν ότι δεν τίθεται ζήτημα ανταλλαγής γλυπτών.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.