ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Οργανώσεις κάνουν διαλέξεις και μιλούν για «τουρκική μειονότητα» στη Θράκη (φώτο)

Οργανώσεις κάνουν διαλέξεις και μιλούν για «τουρκική μειονότητα» στη Θράκη (φώτο)

Τουρκικές οργανώσεις πραγματοποίησαν περιοδεία και έκαναν διαλέξεις με θέμα τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η «τουρκική μειονότητα», όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν, στη δυτική Θράκη, επιχειρώντας να θέσουν θέμα για τη δημιουργία σχολείων δύο γλωσσών στην περιοχή, δηλαδή της τουρκικής και της ελληνικής.

Οι Federation of Western Thrace Turks (ABTTF), Western Thrace Minority University Graduates Association (BTAYTD) και Culture and Education Foundation of Western Thrace Minority (PEKEM), σε συνεργαία με την οργάνωση Federal Union of European Nationalities (FUEN), οργάνωσαν διάλεξη στις 2 Μαρτίου, προκειμένου να συζητηθούν τα προβλήματα στην εκπαίδευση της «τουρκικής μειονότητας» στη Θράκη.

Οι καλεσμένοι των οργανώσεων και τα μέλη τους πραγματοποίησαν περιοδεία στην Κομοτηνή, την Ξάνθη και σε αρκετά «χωριά Τούρκων», όπως αναφέρουν στις ανακοινώσεις τους, προκειμένου να διαδώσουν τις ιδέες τους περί δίγλωσσου σχολείου. Στο πάνελ των ομιλητών ήταν καλεσμένοι εισηγητές από την Τουρκία, την Ελλάδα, τη Γερμανία, τη Δανία, το Βέλγιο και την Ολλανδία.

Το θέμα των διαλέξεων ήταν χωρισμένο σε δύο ενότητες. Η μία αφορούσε το δίγλωσσο σύστημα εκπαίδευσης και η δεύτερη το πώς θα βελτιωθεί το επίπεδο εκπαίδευσης της «τουρκικής μειονότητας» στη Θράκη.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!
ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.