ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Η μετονομασία του αεροδρομίου «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης σε «Μίκρα» είναι πάγιο αίτημα των Σκοπιανών από το 2008

Η μετονομασία του αεροδρομίου «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης σε «Μίκρα» είναι πάγιο αίτημα των Σκοπιανών από το 2008

Η αναφορά του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στο «αεροδρόμιο της Μίκρας» που χρησιμοποίησε για να προσδιορίσει το αεροδρόμιο «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης, κατά τις κοινές του δηλώσεις με τον ομόλογό του των Σκοπίων, Ζόραν Ζάεφ προκάλεσε σάλο για έναν πολύ απλό λόγο:

Ήταν κάτι που ζητούσαν οι Σκοπιανοί από το 2008! Συν τοις άλλοις για να αναφέρεις αυτήν την ονομασία πρέπει να την σκεφτείς, είναι πολύ δύσκολο να έγινε εκ παραδρομής.

Μήπως η αναφορά του Αλέξη Τσίπρα σε «αεροδρόμιο Μίκρας» δεν ήταν lapsus linguae αλλά προάγγελος δυσμενών εξελίξεων;

Σύμφωνα πάντως με πρωτοσέλιδο της σκοπιανής εφημερίδας «Dnevnik» της 25/7/2008, τα Σκόπια στις διαπραγματεύσεις είχαν ζητήσει τη μετονομασία του αεροδρομίου «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης σε «Μίκρα».

Χθες ο πρωθυπουργός μίλησε για την πολιτική αεροπορία και τις αντίστοιχες υπηρεσίες πολιτικής αεροπορίας, ενώ η αναφορά «Μίκρα» αφορά μόνο το στρατιωτικό αεροδρόμιο, αφού από το 1992, το διεθνές αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης λέγεται «Μακεδονία».

Στο πολιτικό αεροδρόμιο, μάλιστα, βρίσκεται και το ραντάρ στο οποίο αναφέρθηκε ο κ.Τσίπρας και όχι στο στρατιωτικό για να «αιτιολογείται» η αναφορά σε «αεροδρόμιο της Μίκρας».

Όπως είπε ο κ.Τσίπρας, μιλώντας για την επιτήρηση του εναερίου χώρου της γειτονικής χώρας θα παρέχουμε «τεχνική βοήθεια μέσω του ραντάρ υψηλής τεχνολογίας που διαθέτουμε στο αεροδρόμιο της Μίκρας, στη Θεσσαλονίκη, μπορούμε να δώσουμε υποστήριξη στον τομέα της ασφάλειας των πτήσεων».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Την ίδια ώρα πάντως ότι «το αεροδρόμιο Μακεδονία δεν αλλάζει όνομα», διαβεβαίωσε ο υπουργός Υποδομών Χρήστος Σπίρτζης, μιλώντας στο «ΘΕΜΑ 104,6».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.