ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Άρση ασυλίας Κ.Βελόπουλου, χειροπέδες για κακούργημα σε Κ.Φλώρο κατά τα λοιπά ο Β.Πούτιν είναι «αυταρχικός»!

Πρέσπες, ένα έτος μετά: Ο Κοτζιάς πανηγυρίζει, ο Τσίπρας είναι πρωθυπουργός & ο Κυριάκος δηλώνει «σεβασμό» στη Συμφωνία

Πρέσπες, ένα έτος μετά: Ο Κοτζιάς πανηγυρίζει, ο Τσίπρας είναι πρωθυπουργός & ο Κυριάκος δηλώνει «σεβασμό» στη Συμφωνία

Σήμερα είναι η μαύρη επέτειος της εκχώρησης των ιστορικών, κληρονομικών και οικονομικών δικαιωμάτων της Μακεδονίας στα Σκόπια.

Σαν σήμερα η κυβέρνηση Τσίπρα αποφάσισε να επιτρέψει την δημιουργία «μακεδονικού» έθνους και «μακεδονικής» γλώσσας και να «γκριζάρει» ένα μεγάλο μέρος της ελληνικής Ιστορίας, ίσως και το πιο ένδοξο αν λάουμε υπόψην ότι μέσα σε αυτό βρίσκεται ο Μέγας Αλέξανδρος και οι ελληνιστικές Αυτοκρατορίες που τόσο πολύ επηρέασαν την πορεία της Ανθρωπότητας με τα πολιτιστικά τους επιτεύγματα.

Τι έχουμε ένα χρόνο μετά την υπογραφή της επιζήμιας για τον Ελληνισμό Συμφωνίας των Πρεσπών; Ο πρώην ΥΠΕΞ Ν.Κοτζιάς πανηγυρίζει για το «επίτευγμά» του, ο Α.Τσίπρας είναι ακόμα πρωθυπουργός (έστω για μερικές ημέρες ακόμα) και ο επερχόμενος όπως όλα δείχνουν πρωθυπουργός, ο Κ.Μητσοτάκης να διαμηνύει προς όλες τις κατευθύνσεις ότι θα σεβαστεί την Συμφωνία των Πρεσπών.

Και φυσικά τίθεται το ερώτημα όταν τελικά τόσο εύκολα εκχωρούνται ιστορικά κα οικονομικά δικαιώματα γιατι να περιμένουμε κάτι διαφορετικό σε ότι αφορά τις τουρκικές διεκδικήσεις επί της ελληνικής υφαλοκρηππίδας.

Ότι δεν πρόκειται να ανοίξει ξανά το ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων και αλλαγής της Συμφωνία των Πρεσπών με την έλευση του Κ.Μητσοτάκη στην εξουσία και τον σχηματισμό μιας κυβέρνησης της ΝΔ, το επιβεβαίωσε πριν λίγες ημέρες και ο πρωθπουργός των Σκοπίων Ζ.Ζάεφ.

Σε ερώτηση για τι πιστέυει ότι θα γίνει εάν στις εκλογές του Ιουλίου στην Ελλάδα αναδειχθεί πιθανώς πρωθυπουργός ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος τάχθηκε (λεκτικά βεβαίως) κατά της λύσης στο ονοματολογικό ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης δήλωσε τα εξής:

«Δε νομίζω να γίνει πιο δύσκολη η κατάσταση» απαντά συμπληρώνοντας: «Είναι θέμα των Ελλήνων να επιλέξουν την κυβέρνησή τους, αλλά η λύση του ονοματολογικού είναι συνδεδεμένη με πολλά πλεονεκτήματα και για τις δύο χώρες, και αυτά ισχύουν ανεξάρτητα από το ποιος κυβερνά. Ούτε στην Αθήνα ούτε σε εμάς δεν ενδιαφέρονται οι πολιτικοί να ανοίξουν ξανά ζητήματα που έχουν επιλυθεί. Αυτό το έχει πει και ο Μητσοτάκης δημόσια».

Σε ερώτηση σχετικά με τον αν φοβάται ότι μια κυβέρνηση Μητσοτάκη θα μπλοκάρει τις ενταξιακές διαπραγματεύσεις απαντά: «Ορισμένα μέρη της συμφωνίας μας με την Ελλάδα πρέπει ακόμη να διευθετηθούν, όπως το θέμα των διαβατηρίων και άλλων εγγράφων με το νέο όνομα του κράτους ή το θέμα της αναθεώρησης των βιβλίων της ιστορίας. Αυτά θα μπορούσαν ανά πάσα στιγμή να οδηγήσουν σε επιπλοκές στις ενταξιακές συνομιλίες».

Σημειώνεται ότι ο Κ.Μητοστάκης έχει επανειλημμένα δηλώσει πως εάν δεν βελτιωθεί η Συμφωνία των Πρεσπών θα «παγώσει» την ενταξιακή πορεία των Σκοπίων στην ΕΕ.

Πάντως οι βελτιώσεις δεν σημαίνουν κατάργηση της Συμφωνίας των Πρεσπών. Η Μακεδονία έχει εκχωρηθεί.

Όσον αφορά το Ν.Κοτζιά: Επέλεξε να το «γιορτάσει» με μια φωτογραφία του ίδιου με τον υπουργό Εξωτερικών των Σκοπίων Νικολά Ντιμιτρόφ.

«Ένας χρόνος φίλε μου» γράφει στη λεζάντα που ανήρτησε στο λογαριασμό του στο Twitter ο τότε υπουργός Εξωτερικών προς τον Σκοπιανό πολιτικό.

Από την πλευρά του ο Νικολά Ντιμιτρόφ όχι μόνο έκανε retweet τη φωτογραφία του Νίκου Κοτζιά αλλά ήταν και ο πρώτος που έγραψε και ένα σχόλιο κάτω από αυτή.

«Γράψαμε ιστορία έχοντας το μυαλό μας στο μελλον φίλε μου» ήταν το σχόλιο του κ. Ντιμιτρόφ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.