ΚΛΕΙΣΙΜΟ
«Χουντικό» το σύνθημα «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια» λέει ο Κασσελάκης. Και το(ν) χειροκροτούσαν...

Γεωργία Μπιτάκου: «Εάν δεν σέβεσαι τον πολιτισμό σου τότε δεν σου αξίζει!» – Το ρημαγμένο μουσείο της Καρπάθου

Γεωργία Μπιτάκου: «Εάν δεν σέβεσαι τον πολιτισμό σου τότε δεν σου αξίζει!» – Το ρημαγμένο μουσείο της Καρπάθου

Συγκλονίζουν οι εικόνες εγκατάλειψης από μουσείο της Αρχαιας Αρκεσας στην Καρπαθο που παραχώρησε αποκλειστικά στο pronews η επικεφαλής του Κινηματος Διέξοδος Ελλάς, Γεωργία Μπιτάκου.

Πάρα τον αγώνα και τις προσπαθειες που έχει καταβάλει ο ιερέας της σημερινής Αρκάσας, Σπύρος Καραμαλης, αρμόδια Υπουργεία και Αρχαιολογία αδιαφορούν αφήνοντας στα χέρια αρχαιοκαπηλων ευρήματα που ανάγονται στα Μυκηναϊκα χρόνια, σπάνιους αμφορείς και επιγραφές που μαρτυρούν ακόμα και την Ελληνικοτητα της Μακεδονίας.

Ο Σερραίος Ιερέας σχολιάζει με πικρία πως δεν είχαμε ποτέ στην Ελλάδα κυβερνώντες που να αγαπανε τον τόπο μας και πως υπάρχουν συμφέροντα που δεν θέλουν οι Ελληνες να γνωρίζουν την ιστορία τους.

Στη συνέντευξη που παραχώρησε στην κα Μπιτάκου (video), αποκάλυψε πως έχει κλαπει το 60% των ευρημάτων που με πολύ κόπο, αγάπη και θυσίες είχε συλλέξει ο πατηρ Γεώργιος Κωνσταντίνιδης το 1947.

Στο βιντεο και στις φωτογραφίες φαίνεται η οδυνηρή πραγματικότητα αποτυπωμένη πάνω σε κομμάτια αμφορεων που βρίσκονται σε κουβάδες και που παραλίγο μετά το σεισμό θα κατέληγαν στα σκουπίδια εάν δεν τα έσωζε τελευταία στιγμή ο αξιος ιερέας.

Η κα Μπιτάκου πρότεινε να γίνει έρανος να μπει τουλάχιστον ένα σωστό σύστημα συναγερμού και ασφάλειας στο χώρο ώστε να μη χαθούν άλλα ευρήματα.

“Νιώθω ντροπή ως Ελληνίδα στη σκέψη και μόνο ότι κάποιοι έδωσαν τη ζωή τους για να μην πέσει η κληρονομιά μας σε ξένα χέρια και εμείς οι ίδιοι τα πετάμε στα σκουπίδια κομματιαζοντας την ίδια την ψυχή μας αφού η μονακριβη κληρονομιά μας είναι η ψυχή μας” σχολιασε στην προσωπική της σελίδα.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.