ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Πώς μπορεί να ξεφτιλίσεις στην Ελλάδα και τις πιο ιερές έννοιες: Βάζεις τον Αυτιά να ανακράξει «Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια»!

O Οργανισμός Ισλαμικής Διάσκεψης βάζει στην ατζέντα του το «ζήτημα της Θράκης»

O Οργανισμός Ισλαμικής Διάσκεψης βάζει στην ατζέντα του το «ζήτημα της Θράκης»

Η Τουρκία φαίνεται πως διεθνοποιεί το ζήτημα της μειονότητας της Θράκης την οποία αυτή επιμένει να κατονομάζει ως τουρκική, με στόχο την περαιτέρω αποδυνάμωση της Ελλάδος και γιατί όχι αν μπορέσει στο μέλλον να “φάει” και εδάφη.

Συγκεκριμένα ο Οργανισμός Ισλαμικής Διάσκεψης είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος διεθνής οργανισμός μετά τον ΟΗΕ και “εγκαλεί” την Ελλάδα με ψήφισμά του για την καταπίεση της “τουρκικής μειονότητας” της Θράκης.

Συγκεκριμένα το ψήφιμα του οργανισμού αναφέρει πως « Μουσουλμάνοι στην Ελλάδα γενικώς και ειδικά η Τουρκική Μουσουλμανική Μειονότητα στην Θράκη και ο μουσουλμανικός πληθυσμός στα Δωδεκάνησα είναι αναπόσπαστο μέρος του Μουσουλμανικού κόσμου»

Με την επίκληση και των πολυμερών συμφωνιών και συμβάσεων που η Ελλάδα είναι μέρος η OIC:

– καλεί την Ελλάδα να λάβει τα κατάλληλα μέτρα για την προάσπιση των βασικών δικαιωμάτων και ελευθεριών, καθώς και της ταυτότητας της τουρκικής μουσουλμανικής μειονότητας που απορρέει από τις διμερείς και διεθνείς συμφωνίες

– ζητεί ξανά από την Ελλάδα να αναγνωρίσει τον αιρετό Μουφτή της Ξάνθης και της Κομοτηνή ως τον επίσημο Μουφτή·

– καλεί την Ελλάδα να λάβει τα αναγκαία μέτρα για την εκλογή των διοικητικών συμβουλίων των Βακουφίων από την τουρκική μουσουλμανική μειονότητα, με στόχο τη διασφάλιση της αυτοκυβέρνησής τους.

– τονίζει την ανησυχία του για την πρακτική της Ελλάδας όσον αφορά τον διορισμό 240 ιεροδιδασκάλων παρά τις αντιδράσεις της τουρκικής μουσουλμανικής μειονότητας.

– προτρέπει την Ελλάδα να εφαρμόσει τις αποφάσεις που εκδίδονται από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο ανθρωπίνων δικαιωμάτων (ΕΣΔΑ) σχετικά με τις μη κυβερνητικές οργανώσεις (ΜΚΟ) της τουρκικής μουσουλμανικής μειονότητας

– παροτρύνει για άλλη μια φορά την Ελλάδα να αποκαταστήσει τα δικαιώματα της ιθαγένειας δεκάδων χιλιάδων μελών της τουρκικής μειονότητας, τα οποία αφαιρέθηκαν από την ιθαγένεια του άρθρου 19 του νόμου περί ελληνικής ιθαγένειας αριθ. 3370/1955

– επαναλαμβάνει την έκκλησή του προς την Ελλάδα να λάβει τα απαραίτητα και επείγοντα μέτρα, σε συνεννόηση με την τουρκική μουσουλμανική μειονότητα, για να αντιμετωπίσει τα εκπαιδευτικά τους ζητήματα τα οποία συνδέονται επίσης άμεσα με την κοινωνικοοικονομική ανάπτυξη της περιοχής στην οποία ζουν

– χαιρετίζει τη συνάντηση μεταξύ του Γενικού Γραμματέα και του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών στη Νέα Υόρκη τον Οκτώβριο του 2015 και ενθαρρύνει τις πρωτοβουλίες της ελληνικής κυβέρνησης με στόχο την ενίσχυση της ευημερίας και της ευμάρειας της μουσουλμανικής μειονότητας στην Ελλάδα

– χαιρετίζει το άνοιγμα για το ακαδημαϊκό έτος 2016-2017 ενός «προγράμματος ισλαμικών μελετών» στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.

– λαμβάνει υπόψη τη στήριξη που παρέχεται από το Πανεπιστήμιο Al-Azhar σε θρησκευτικά θέματα και θρησκευτικές σχολές μουσουλμάνων στην Ελλάδα.

– καλεί τον Γενικό Γραμματέα να επαναλάβει το διάλογο και τη συνεργασία με την κυβέρνηση της Ελλάδας, με στόχο την ενίσχυση της ευημερίας των μουσουλμάνων στην Ελλάδα, ιδίως της τουρκικής μουσουλμανικής μειονότητας και του μουσουλμανικού πληθυσμού στα Δωδεκάνησα

– ζητεί από τον Γενικό Γραμματέα να παρακολουθήσει την εφαρμογή του παρόντος ψηφίσματος και να υποβάλει σχετική έκθεση στην 47 η σύνοδο του Συμβουλίου Υπουργών Εξωτερικών.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Αναρωτιόμαστε θα υπάρξει απάντηση από το ελληνικό ΥΠΕΞ;

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.